Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

12. 02. 2024. 08:54 0

DO SADA 78 srpskih sportista ide na Olimpijske igre

Srbija u tri timska sporta ima predstavnike na Olimpijskim igrama u Parizu. Posle odbojkašica, vaterpolista, košarkaša i košarkašice su obezbedile vizu za Igre 2024. i tako dodale još 12 učesnika Srbije na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

Srbiji su uvek najveće uzdanice bili ekipni sportovi. Nema kao nekada odbojkaša ili rukometaša na Igrama, čak su jednom i fudbaleri išli na olimpijski turnir, ali četiri tima koja su se do sada kvalifikovala zaista i zaslužuju da budu u Parizu.

Košarkašice su dodale još 12 učesnika za Igre pa je trenutno 78 srpskih sportista obezbedilo učešće u Francuskoj. Košarka donosi za sada ubedljivo najviše učesnika, 28 jer uz muški i ženski tim tu je i ekipa basketaša.

Treba očekivati da Srbija prebaci 100 učesnika na Igrama jer tek treba da se kvalifikuju atletičari, plivači, tekvondisti, strelci, veslači, teniseri...

Već je jasno da će u Parizu biti više Orlova nego u Tokiju. U Japanu ih je bilo tek 87, doduše odande su doneli čak devet medalja. Iz Rija je stiglo osam medalja od 103 sportiste.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati