Ostali sportovi

Direktno.rs

28. 01. 2024. 19:51 0

Francuzi na krovu Evrope - posle trilera slomili Dance

Rukometaši Francuske uspeli su posle trilera i produžetaka da pobede Dansku sa 33:31 (27:27, 14:14), čime su došli do zlatne medalje i evropskog trona, a Danska ima za čim da žali, jer je, kao i Švedska u polufinalu, bila bliža pobedi pre produžetaka.

Prevagu na tasu Francuske doneli su Ludovik Fabregas sa osam, Nedim Remili sa pet, odnosno Janis Lene, Eloim Prandi i Dilan Nai sa po četiri gola. Kod Danske, Mikel Hansen je postigao devet, Matijas Gidsel osam, Simon Pitlik pet golova.

Prvo poluvreme donelo je borbu za svaku loptu i pedalj parketa. Briljirali su golmani Emil Nilsen sa jedne, odnosno Samir Belasin sa druge strane. Igrao se zaista atomski meč. Francuska je imala dva gola prednosti, dva gola prednosti je imala i Danska, a na kraju ovog perioda igre, na semaforu je pisalo - 14:14.

U nastavku meča, Danska je odmah stekla tri gola prednosti - 17:14, a Francuska se upustila u jurenje defiticita. Na deset minuta pre kraja, Danska je vodila sa 23:21. Francuska se nije predavala, kao što to nije uradila ni protiv Švedske kada je delovalo da je sve gotovo u polufinalu. Nastojala je da stigne do egala i preokreta, a na sedam minuta pre kraja, na semaforu je pisalo 23:23. Usledio je rat nerava.

Na pet minuta pre kraja, Mae je realizovao sedmerac za 25:24. Hansen je projektilom doneo izjednačenje. Landin je skinuo zicer, Hansen novim projektilom prednost Danskoj - 26:25. Danska je ostala sa igračem manje, a Mae pogodio sa sedam metara za 26:26.

Gidsel je bio siguran za 27:26, Remili je umesto mreže pogodio stativu, na 90 sekundi pre kraja. Danska je izgubila loptu, a Febregas na 30 sekundi pre kraja doneo izjednačenje. Danska nije uspela da stigne do gola, pa je finale otišlo u produžetke.

Posle prvog protužetka od pet minuta, na semaforu je pisalo 29:29. Francuska je u režiji Mema pobegla na 31:29. Danska je izgubila loptu, izgubila je i Francuska, a Hansen pogodio za 30:31. Prandi, junak meča protiv Švedske, pogodio je za 32:30 i slavlje Francuske je moglo da počne.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati