Ostali sportovi

Direktno.rs

19. 01. 2024. 22:50 5

Jelena Erić: Odlazim iz RSS, nema komunikacije

Jelena Erić, bivša reprezentativka, podnela je neopozivu ostavku na mesto člana upravnog odbora RSS-a.

Naime, Erić smatra da je nedopustivo da je, kao član upravnog odbora RSS-a, za sporazumni raskid ugovora se Tonijem Đeronom sazna iz medija.

- Obzirom na okolnosti vezane za sporazumni raskid ugovora sa selektorom muške seniorske reprezetnacije Srbije, gospodinom Tonijem Đeronom, o čemu sa saznala putem medija, kao i odluke koja je doneta bez sazivanja sednice UO RSS na kojoj bi se raspravljalo o radu selektora muške i ženske seniorske reprezentacije, ovim puterem podnosim neopozicu ostavku na mesto člana upravnog odbora RSS-a.

Po statutu RSS-a člab 54, tačka 7, UO RSS obavlja, između ostalog i poslove vezane za razrešenje i imenovanje trenera rukometnih reprezentacija Srbije. Iz gore navedenog smatram da je bilo kakav vid raskida ugovora trenera rukometne reprezentacije Srbije, trebao biti predmet hitne sednice UO RSS-a, bez ulaženja u to da li je odluka o smeni selektora opravdana, ne želim žutanjem da dajem legitimitet donošenju protivstatutarnih odluka. Ne želim da učestvujem u kršenju statuta RSS-a i protivstatutarnih odluka - navela je Erić.

Kao najveći problem ona vidi komunikaciju, koja ne postoji u Rukometnom savezu Srbije.

- Više puta sam navodila da je komunikacija jedan od osnovnih principa uspešnosti organizacije kao što je RSS. I ovog puta je komunikacija izostala.

Smatram da se ovo kosi sa statutom RSS-a i nadležnostima UO i pitam se čemu služi UO RSS i status RSS-a, ako se odluke donose bez da se održi sednica UO RSS-a.

Zahvalna sam predsednici Mileni Delić na ukazanom poverenju, ali na žalost naši putevi se razilaze u ovom trenutku, jer smatram da se odluke na nivou UO RSS moraju doneti timski - zaključuje Jelena Erić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati