Ostali sportovi

M. Z.

16. 01. 2024. 19:37 13

NIŠTA NOVO Rukometaši već idu kući!

Novo takmičenje i novi debakl! Rukometaši Srbije se sa Evropskog prvenstva vraćaju posle prve faze i tri odigrane utakmice, na kojima su uzeli svega bod. Eliminaciju sa šampionata označio je poraz od Crne Gore od 29:30 u poslednjem kolu grupe C.

"Orlovima" je pobeda na meču sa komšijama bila neophodna kako bi ostali u igri da odu u drugu fazu, pošto bi im u tom slučaju bila potrebna i pobeda Mađarske protiv Islanda, ali... Odigrali su izabranici Tonija Đerone loš meč, baš kao protiv Mađara, pa je ispadanje nekako bio logičan sled okolnosti.

Neverovatno je da je motivisanije u meč ušla Crna Gora, koja je i pre ovog duela već bila eliminsana. I naši rukometaši su tokom celog toka utakmice jurili prednost rivala. I sustigli su ga na minut i po pre kraja, kada su izjednačili, imali su potom i napad za pobedu, nije to iskoristio Đorđić, koji je izblokiran.

Kazna je usledila u narednom napadu, kada su Crnogorci otišli na 28:29, dok su naši rukometaši preko Bogdana Radivojevića u finišu došli do izjednačenja. Ali, ne i do boda, budući da je Grbović uz zvuk sirene doneo pobedu Crnoj Gori.

Kada je o samom meču reč, naši rukometaši su ga očajno počeli, jer su već na samom početku imali tri gola minusa, što nikako nisu uspeli da smanje. Kad god bi uspeli da zatresu mrežu rivala, usledio bi odgovor.

Sredinom prvog poluvremena Crnogorci su otišli i na četiri razlike (5:9), ali su "orlovi" nekako uspeli da do kraja prvog dela igre uhvate kakav-takav priključak, pa su na pauzu otišli sa 14:15.

Verovali su navijači Srbije da bi taj povratak nekako mogao da trgne izabranike Tonija Đerone, ali da bi se to stvarno i dogodilo, neophodna je bila i odbrana. A onda u većem delu meča nije funkcionisala.

A kako je počelo drugo poluvreme, izgledalo je da bi "orlovi" mogli da slome otpor rivala. Jer, ne samo da su došli do izjednačenja, već u i poveli sa 18:17 u ranoj fazi drugog dela. Međutim, umesto da nastave da igraju u tom tempu, došlo je do pada, što je rival iskoristio da ode na plus dva.

Crnogorci su na desetak minuta pre kraja otiši na 20:23, potom su uglavnom držali distancu na plus dva, ali je Srbija uspela da se vrati. Na minut i po pre kraja je izjednačila, imala je i napad koji bi naše rukometaše usmerio ka pobedi - Đorđić to nije iskoristio, pa je Crna Gora na kraju zasluženo slavila.

Došla je tako do dva boda i trećeg mesta u grupi, dok izabranici Tonija Đerone takmičenje završavaju kao poslednji u grupi sa svega bodom. Sve u svemu - novi krah srpskog reprezentativnog rukometa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati