Ostali sportovi

Direktno.rs

14. 01. 2024. 22:05 1

Poraz od Mađara, rukometaši blizu eliminacije sa EP!

Rukometaši Srbije došli su na korak do eliminacije već posle prve fatza takmičenja na Evropskom prvenstvu, budući da su u drugom kolu grupe C u Minhenu poraženi od Mađarske sa 27:28.

Sada su izabranici Tonija Đerone treći na tabeli sa jednim bodom, Mađari su već prošli dalje sa četiri, dok je Island drugi sa tri. Crna Gora je već ispala, jer posle dva kola nema nijedan bod. Srbija dalje može samo u slučaju pobede protiv Crnogoraca u utorak, ali i ako Island izgubi od Mađarske.

"Orlovi" su pokušali da se oporave posle šokantno ispuštene pobede i prokockana dva gola razlike protiv Islanda u poslednjih pola minuta, ali to nije išlo kako su naši rukometaši zamislili.

Vođena je žestoka borba u prvom poluvremenu, praktično se igralo gol za gol sve do rezultata 7:6. A onda su Mađari ušli u seriju... Nanizali su tri gola i prvu put na meču stekli dva razlike, da bi u finišu prvog dela išli i u dva navrata na plus tri (10:13 i 11:14). Ipak, rukometaši Srbije su prvo poluvreme okončali sa dva vezana gola, pa su na pauzu otišli sa golom manjka - 13:14.

Delovalo je da rukometaši Srbije mogu do preko potrebne pobede, posebno što se početkom drugog poluvremena igralo gol za gol. I tako sve do 18:18. A onda, kao i u prvom poluvremenu, koban pad u napadu i greške u odbrani su praktično i rešile ovaj meč. Jer, Mađari su ušli u seriju od 4:0, stekli su 22:18 i delovalo je da su tada nacrtali put do pobede.

Na manje od 10 minuta pre kraja meča su stekli i plus pet (25:20), naši rukometaši su pokušali da se vrate, ali sve što su uradili jeste da priđu na minus jedan na desetak sekundi pre kraja. To je bio i njihov maksimum, budući da su na kraju poraženi od Mađarske sa 28:27.

Tim trijumfom je sa maksimalna četiri boda selekcija Mađarske otišla dalje, ali je i dovela Srbiju na rub eliminacije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati