Ostali sportovi

Direktno.rs

14. 01. 2024. 17:22 0

Najlepša priča EP: Radi na farmi, sad je postao heroj nacije

Na Evropskom prvenstvu u rukometu glavna priča je selekcija Farskih ostrva. Debitanti na EP su u utakmici drugog kola grupe D remizirali protiv favorizovane Norveške sa 26:26, iako su pet minuta pre kraja imali zaostatak od tri gola.

Neverovatna borba, srce, želja i talenat kreirali su najveću senzaciju u istoriji rukometa.

Jedan od junaka Farskih ostrva je bio 21-godišnji Elijas Elefsen Skipagotu koji je realizovao sedmerac za 26:26 u poslednjim sekundama meča, nakon čega je nastalo veliko slavlje.

Ovaj mladi rukometaš je meč završio sa pet golova i čak deset asistencija i pokazao da ga s pravom svrstavaju među najveće talente u svetu rukometa.

Ipak, na naslovne strane je došao početkom prošle godine, kada je svoju selekciju kroz kvalifikacije odveo prvi put na Evropsko prvenstvo.

Posle farme uzeo rukometnu loptu

Skipagotu pored rukometa radi i na porodičnoj farmi, što je svakako privuklo pažnju mnogih medija.

Do kraja 19. veka uzgoj ovaca, po kojem su ostrva dobila ime, imao je važnu ulogu u životu Farskih ostrva. Ovčja vuna bila je glavna roba u trgovini sa Danskom, pa tako mnoge porodice danas imaju farme na kojima uzgajaju ovce, a jednu od takvih ima i porodica mladog rukometaša.

Nakon utakmica i treninga Elijas odmah ide na farmu da pomogne roditeljima, a upravo posle kvalifikacione utakmice protiv Ukrajine prošle godine osvanula je fotografija na kojoj se vidi kako Elijas u reprezentativnoj trenerci hrani ovce.

U ranijim izjavama je rekao da je ponosan na porodični biznis, a da kroz rukomet koristi slobodno vreme da još napreduje u životu.

S obzirom na to da gradi respektabilnu karijeru i da mu se, kako stvari stoje, bliži unosan ugovor, verovatno će svoj deo posla na farmi prepustiti nekom drugom, a nema sumnje da će svaki slobodan dan iskoristiti za posetu Farskim ostrvima, porodici i farmi.

Dok većina sportista slavi i opušta se uz muziku, piće, hranu i zabave, 21-godišnji momak sa severa Evrope nakon rukometa ima sasvim običan dan na farmi, gde pomaže u porodičnom biznisu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Braća po mukama

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati