Ostali sportovi

Direktno.rs

18. 12. 2023. 10:15 0

Gocić puca na visoko: Naš cilj je fajnal for LŠ

Vaterpolisti Novog Beograda na trijumfalan način okončali su prvi deo sezone. Novobeograđani su osvojili prvi trofej u ovoj takmičarskoj godini - Kup Srbije, jedini pehar na domaćoj sceni koji je nedostajao u klupskoj riznici. Lideri su u Superligi Srbije, i to bez poraza, a kao prvoplasirani tim izborili su učešće u TOP 8 fazu Lige šampiona.

Šef stručnog štaba Novog Beograda Živko Gocić posebno je pohvalio igrače ze sve ono što su na leđima izneli u ovoj polusezoni.

- Iako nije sve savršeno izgledalo u oktobru, igrači su verovali meni i stručnom štabu da će biti kako treba kada bude najpotrebnije i sve to su izneli muški - kaže Gocić i dodaje:

- Uradili smo zaista sjajan posao i ostvarili sve ono što je zacrtano i zato igračima kapa dole. I pored toga što smo imali ozbiljne kadrovske probleme pred završni turnir Kupa, tu pre svega mislim na povrede Jakšića i Ćuka i odsustvo Skupmakisa zbog bolesti, zbili smo redove i pokazali pravu snagu - istakao je Gocić.

Filip Filipović u ovoj polusezoni pokazao se kao ogromno pojačanje za ekipu Novog Beograda. Povezao redove i doneo sigurnost.

- Iluzorno je trošiti reči o njemu, šta i koliko on znači za ekipu igrački i karakterno. Kada se pojavila mogućnost i ideja da nam se Filipović pridruži, rukovodstvo kluba je munjevito delovalo, jer se znalo kakav efekat će imati na ekipu. On je jedan od najboljih igrača svih vremena, koji je promenio tok i istoriju ovog sporta. Apsolutno je svestan onoga što nosi, i to čini na sebi svojstven način. Ima 36 godina, ali i dalje nalazi neverovatnu motivaciju da se iskaže kao pravi vođa tima - konstatovao je Gocić.

Pauza u kluspkoj sezoni trajaće više od dva i po meseca zbog održavanja Evropskog prvenstva u Hrvatskoj i Svetskog šampionata u Dohi. To će Gociću, koji u svojim redovima ima čak 11 reprezentativaca, od čega šestoricu u selekciji Srbije, doneti brojne izazove. Na raspolaganju trenutno ima samo petoricu igrača - Filipovića, Pijetlovića, Ćuka, Ćetkovića i golmana Dobožanova.

- Stariji igrači koji su praktično poslednjih 20 godina bili u ubitačnom ritmu utakmica dobiće zasluženi odmor, a onda ćemo se truditi da, koliko je to moguće, održavamo formu. Treniraće se smanjenim intezitetom, ali svakako za nas trenere predstoji vrlo nazahvalan period - rekao je Gocić, pa dodao:

- Jako važno će biti da se igrači iz nacionalnih timova vrate vrate zdravi i pravi, da ne bude dodatnih povreda kako bismo nastavili sezonu kako treba. Izazov više svakako će biti činjenica da će se igrači vratiti sa različitim energijama, iz različitih sistema rada. Biće emotivno potpuno ispražnjeni i biće potrebno da ih podignemo kako bi bili na visini zadatka, a vremena za pripreme neće biti. Nije baš humano, ali kako je nama, tako će biti i drugima. U svakom slučaju, očekuje nas veoma zahtevan drugi deo sezone. U igri su još tri trofeja, svesni smo toga i to nas dodatno motiviše.

Gocić je prokomentarisao i nedavni žreb za TOP 8 fazu Lige šampiona. Novi Beograd, koji je dvostruki uzastopni viceprvak Evrope, u nastavku elitnog takmičenja igraće u grupi sa Pro Reko, ekipom Marseja i Jadrana iz Splita, dok drugu grupu čine Barseloneta, Ferencvaroš, Olimpijakos i Breša.

- Naša grupa je za nijasnu kvalitetnija, ali je B grupa ujednačenija. Sa nama u grupi je najteži mogući rival, a to je Pro Reko. Trostruki je uzastopni prvak Evrope, a sa istim ambicijama nastupaju i ove godine - rekao je Gocić i potom analizirao i ostale rivale:

- Marsej je veoma neugodna i kvalitetna ekipa koja je izuzetno dobro vođenja od strane trenera Šćepanovića. Prlainović je tamo svakako glavni igrač, ali ove sezone su doveli dobra pojačanja, dvojicu kvalitetnih igrača iz Mađarske i jednog iz Italije. Igraju u visokom ritmu, sa njima neće biti lako i ekipa su koja zaslužuje veliki respekt. Sa Splićanima smo imali zajedničke pripreme i na svojoj koži smo osetili svu njihovu snagu. Međutim, ovo je Top 8 Lige šampiona i nema slabih protivnika. Svaka utakmica će biti derbi, a naš cilj je plasman na Fajnal-for. Nije bitan način, bitno je samo da se skupi što više bodova kako bismo se našli na završnom turniru - zaključio je Gocić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati