Ostali sportovi

Direktno.rs [ Izvor: sportsport.ba ]

16. 12. 2023. 09:40 1

Kakav sastav Austrije: Pezić, Sejdić, Milenković, Beglerović, Muharemović, dva Mršića, Jatić...

Poznato je da su neke zemlje zapadne Evrope kao obećane za državljane manje razvijenih država s Balkana, kao što su Bosna i Hercegovina i Srbija. Sa "zemo" se oslovljavamo svi kada se sretnemo tamo, bez obzira na to da li je neko Bošnjak, Srbin, Hrvat, Crnogorac... Bitno je samo da se prepozna jezik i to odmah budi radost.

Dosta ljudi s prostora Ex-Yu ima u zemljama nemačkog govornog područja kao što su Nemačka i Švicarska, no tek Austrija je posebna priča.

Ova zemlja je kao obećana "jugovićima", dok u Beču, glavnom gradu ove zemlje, živi više Srba nego u mnogim velikim gradovima u Srbiji.

Fudbalska reprezentacija Francuske tako je zahvaljujući agresiji na afričke države (oni to zovu koloniziranjem) sastavila reprezentaciju od igrača mahom porekla s crnog kontinenta.

Dok su u Francuskoj Afrikanci dominantni, u Austriji su to Balkanci, a naročito Bošnjaci i Srbi. Dovoljno je videti sastav futsal reprezentacije Austrije. Naime, ova selekcija juče je na Kipru igrala utakmicu (1:1), a sastav u kojem je Austrija istrčala na parket je pomalo i neverovatan.

Tako su za Austriju igrali: Jatić, Muharemović (kapiten ekipe), A. Mršić, M. Mršić, Beglerović, Rajković, Sejdić, Milenković i Pezić.

Velika je šteta što ovi momci ne igraju, ma o kojem sportu da se radi, za svoje matične zemlje. Nema sumnje da bi i reprezentacije Bosne i Hercegovine i Srbije bile kud i kamo jače.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Džekpot

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati