Ostali sportovi

Direktno.rs

20. 10. 2023. 12:53 0

Lalović reizabran za člana MOK

Predsednik Svetske rvačke federacije i istaknuti srpski sportski radnik Nenad Lalović ponovo je reizabran za člana Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

U članstvo MOK-a Lalović je prvi put izabran 2015. godine, a na sednici koja je održana u Mumbaiju Lalović je dobio novi osmogodišnji mandat.

Zanimljivo je istaći da je Lalović prvi predsednik Svetske rvačke federacije koji je postao član MOK-a, a dao je nemerljiv doprinos da rvanje svih ovih godina ostane u porodici olimpijskih sportova kroz temeljan ribrending i modernizaciju rvanja kao sporta.

- Privilegija je biti deo Međunarodnog Olimpijskog komiteta. Počastvovan sam kontinuiranom podrškom članova MOK-a. Sa velikim zadovoljstvom nastaviću da radim i doprinosim daljim uspesima olimpijskog pokreta - konstatovao je Lalović.

On je 2018. godine prvi put izabran i za člana Izvršnog odbora Međunarodnog Olimpijskog komiteta, a na tu funkciju reizabran je 2022. godine. Jedini je Srbin u istoriji koji je tako visoko pozicioniran u MOK-u.

- Velika je čast i što reprezentujem našu rvačku porodicu u MOK- u i olimlijskom pokretu. Rvanje je sport koji vas uči mnogim stvarima, i sve to meni lično daje dodatno samopouzdanje da sve te vrednosti na pravi način iskoristim u svom radu kako bih dao što je moguće veći doprinos u razvoju MOK-a u budućnosti - zaključio je Lalović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati