Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

17. 09. 2023. 13:19 3

Ivana Vuleta najavila kraj karijere

Vuleta je po peti put u karijeri uspela da izbori plasman na Olimpijske igre, čime je postala srpska sportistkinja sa najviše nastupa nakon Jasne Šekarić.

Vuleta je debitovala na Olimpijskim igrama 2008. godine u Pekingu gde je takmičenje završila u kvalifikacijama, a četiri godine kasnije je stigla do finala u Londonu.

U Rio de Žaneiru je stigla do bronzane medalje skokom od 7,08 metara, što je postao i državni rekord. Bila je to prva atletska medalja za državu nakon čak 60 godina na Olimpijskim igrama.

A onda su stigle famozne Olimpijske igre u Tokiju kada je u kvalifikacijama skočila tačno sedam metara, a taj rezultat bi joj doneo zlato kasnije u finalu da je uspeo da ga ponovi. Ipak, skočila je 6,91 metar i tako stigla do četvrtog mesta i zamalo ostala bez medalje.

Postala je ove godine svetska šampionka na otvorenom skokom od 7,14 i onda objavila da će karijeru upravo završiti u Parizu na Olimpijskim igrama. Petim i ujedno poslednjim za nju. Nakon evropskih ostalo je samo da osvoji i olimpijsko zlato da kompletira najuspešniju individualnu karijeru u istoriji srpske atletike.

- Zdravlje mi je uvek bilo prioritet i ceo život sam posvetila sportu i atletici, ali jurišanje na još jednu medalju, još jedan uspeh, bila bi prevelika žrtva, jer želim da budem zdrava i posle karijere, da mogu normalno da se krećem, imala sam sreće da sam samo jednu težu povreu imala tokom karijere. Razmišljam o ovom periodu, da budem zdrava, nemam poteškoća na treningu i na samom takmičenju. Ostaje pitanje ako bih i ostala šta mogu da jurim i posle Olimpijskih igara, to će biti moje pete, jedino me zanima zlatna medalja, jer ako se to desi, onda sam ispisala istoriju - rekla je Vuleta.

Svesna je kvalitetnih nastupa, ali ističe da ne može da obeća medalju.

- Prošle godine sam oba takmičenja završila sa 7,06, ove 7,14, to obećavaju medalju i to 99 odsto. Ali, ne mogu da kažem da najavljujem zlato, najavljujem to nešto što želim, olimpijska godina je nešto za šta se svi spremaju na sve moguće načine, bitno je da kad uđem u ciklus, uđem 100 odsto spremna i da se za to spremim i to je to - poručila je Vuleta.

Srpska atletičarka bi mogla da uđe u izbor za nosioca zastave Srbije na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu (26. jula – 11. avgust), ali je pitanje da li će biti tada već u prestonici Francuske sa obzirom da takmičenje u skoku udalj počinje tek 6. avgusta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati