Ostali sportovi

Direktno.rs

04. 09. 2023. 19:35 0

Odbojkaši lako sa Estonijom na EP

Odbojkaši Srbije upisali su treću pobedu na Evropskom prvenstvu, pošto su u četvrtom kolu grupe A savladali Estoniju sa 3:0 (25:16, 25:23, 25:22).

Na taj način su se vratili na pobednički kolosek, nakon što su u petak ubedljivo poraženi od Italije.

Odbojkaši Srbije su ovom pobedom samo zacementirali mesto u osmini finala, a poslednje kolo i okršaj sa Nemačkom daće odgovor na pitanje sa koje pozicije će izabranici Igora Kolakovića u nokaut fazu.

Kada je u pitanju meč sa Estoncima, pitanje pobednika se nijednog trenutka nije postavljao. Ušli su "orlovi" furiozno u utakmicu, protivnik nije znao šta ga je snašlo, pa je prvi set osvojen bez imalo muke - 25:16.

U drugom delu meča je, pak, bilo borbe. Držali su se odlično Estonci, nisu dozvoljavali našim momcima da se odlepe, u pojedinim momentima su imali i dva poena prednosti, pa je jedan dobar potez odlučivao pobednika drugog seta.

Tas je na kraju prevagnuo na našu stranu, "orlovi" su uzeli dva ključna poena u završnici i osvojili ovaj deo igre sa 25:23.

Na taj način je otpor rivala potpuno slomljen, nije mogao tim Estonije da parira, što se videlo i na početku trećeg seta, kada je Srbija stekla četiri poena viška. A kada su izabranici Igora Kolakovića otišli na plus sedam (21:14), moglo je da se nasluti da je sve gotovo.

Ali, pokušali su Estonci da priprete, ušli su u seriju od 4:0 i prišli na 22:20, potom i na 23:22, međutim onda su naši odbojkaši vezali dva poena i završili ovaj meč.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati