Ostali sportovi

[ Izvor: Danas ]

16. 06. 2023. 10:06 7

Dača: Zašto Šapićev klub želi da uništi karijeru kapitenu Srbije?

Vaterpolo klub Novi Beograd, čiji je vlasnik gradonačelnik prestonice Aleksandar Šapić, objavio je da više ne računa na Nikolu Jakšića, kapitena Srbije, i da više neće biti u timu.

Slobodan Soro, direktor kluba, izjavio je nije zadovoljio očekivanja kluba svojim partijama i da može da napusti klub ukoliko drugi tim bude platio 150.000 evra za obeštećenje. Ukoliko to ne bude slučaj dvostruki olimpijski i evropski, te svetski prvak neće imati gde ni da trenira dok mu traje ugovor.

Sličan scenario smo već videli u slučaju Dušana Mandića koji se spasio prelaskom u Ferencvaroš.

- To su sulude stvari. Mandić i Jakšić spadaju u red najboljih srpskih igrača, a u samo nekoliko meseci doživljavaju iste stvari u istom klubu. Da naglasim, nemam ništa protiv Novog Beograda, ali moramo da se zapitamo šta se tu dešava - poručio je Ikodinović za Danas.

Zatim je poručio da je šokiran izjavom direktora da bi Jakšić mogao da bude van tima sledeće dve godine.

- Vaterpolo nije kao fudbal i košarka i obeštećenja skoro da ne postoje, osim u retkim slučajevima i radi se o malim sumama. Ali, ako si došao za nula dinara, a ja nisam zadovoljan kako igraš i izbacim te iz ekipe, valjda je ljudski da ti dozvolim da potražiš neki drugi klub i da ne tražim još i pare. Međutim, oni su mangupi i stavili su obeštećenje od 150.000 evra, što je u ovom sportu ogroman novac. Možda jedan ili dva igrača na svetu imaju veće ugovore od te sume - navodi Dača.

Šta ako niko ne bude želeo da plati to?

- Da li će ići toliko daleko da mu unište karijeru. Takođe, treba da se zapitamo šta bi se desilo da je neko to uradio vlasniku Novog Beograda dok je igrao. Ukratko, to je mrcvarenje ljudi. Mandić je, na njegovu sreću našao klub i za dva dana će da se zaboravi šta je sve trpeo u Novom Beogradu - smatra Ikodinović.

Kritikovao je i rad Šapića iako ne zna kako je došao do tog vlasništva.

- Postoji procedura koju je on zakonski ispoštovao, a da li je tu sve u redu neka neko drugi priča, ja više ne mogu, muka mi je. Protiv Šapića lično nemam ništa, uživao sam da igram s njim i bio je najbolji vaterpolista na svetu. Međutim, na sve što je radio po završetku karijere ne mogu da ostanem nem. On je na javnoj funkciji i kritikujem ga kao gradonačelnika. Definitivno se ponaša kao vlasnik Novog Beograda i donosi sve odluke, a da li je uložio svoje pare ne znam. Znam da nije fer i pošteno kako se ponaša prema nekim igračima - objasnio je Ikodinović.

Veruje da će biti posledica i na reprezentaciju barem na prestojećim takmičenjima.

- To što se dešava sa Mandićem i Jakšićem će ostaviti posledice i na igre reprezentacije na predstojećim takmičenjima, međutim, smatram da nema razloga da se brinemo za budućnost srpskog vaterpola. Sistem je odavno uspostavljen, još za vreme Jugoslavije i on funkcioniše. Sada je došlo do malog zatišja nakon velikih uspeha koje je ostvarila generacija koju je vodio Dejan Savić, ali sam siguran da će se uskoro nastaviti tamo gde se stalo pre dve godine - zaključio je Danilo Ikodinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati