Ostali sportovi

Direktno.rs

15. 06. 2023. 11:01 0

Srpski rvači nastavljaju da osvajaju medalje

Srpski rvači nastavljaju ustaljenu praksu osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Kontinuitet je produžen na Evropskom prvenstvu za kadete u Tirani, a bronzanim odličjem okitio se Stevan Kojić u kategoriji do 92 kilograma.

Na šampionatu Evrope za rvače do 17 godina u muškoj konkurenciji Srbija je imala petoricu takmičara: Lazara Dedića, Zalana Peka, Ognjena Todosijevića, Dušana Stokića, Filipa Tričkovića i Stevana Kojića koji je do medalje stigao kroz repesaž:

- Svi naši takmičari imali su izuzetno težak žreb, o čemu svedoči podatak da su naši rvači u prvom kolu izgubili od kasnijih osvajača medalja - sumira utiske selektor reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac i dodaje:

- U svim tim mečevima bili su više nego ravnopravni sa svojim protivnicima iz rvačkih velesila i malo im je nedostajalo za trijumf. Ipak, najviše je pokazao Stevan Kojić. Nakon poraza od Rusa Gadžimogamedova, Kojić je u repesažu prvo bio bolji od Ismailova iz Azejrbedžana, a potom i vrlo ubedljiv protiv Vitaia iz Mađarske i to tehnihčkim tušem u prvoj rundi - dodaje.

Uz selektora Dokmanca, srpsku delegaciju u Albaniji činili su treneri Đorđe Miloski i Kristajn Fris, kao i predsednik Rvačkog saveza Željko Trajković. Zajednička je ocena da je ponovo ostvaren veliki uspeh i to ne samo u rezultatskom smislu:

- Mislim da smo dobili izuzetno talentovanu generaciju rvača koji će u narednim godinama biti oslonac srpskog rvanja sve do Olimpijskih igara 2032. godine. Ova bronza je veliki uspeh jer je na šampionatu učestvovalo čak 500 rvača iz 36 zemalja, a nakon pauze od više od godinu dana na ovom takmičenju su nastupili i rvači Rusije i Belorusije - zaključio je Dokmanac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati