Ostali sportovi

Direktno.rs

23. 04. 2023. 07:00 0

Dobila otkaz zbog LAŽNOG intervjua sa Šumaherom

Glavna urednica nemačkog časopisa Aktuele, koji je objavio lažni intervju sa Mihaelom Šumaherom napravljen putem veštačke inteligencije, dobila je otkaz, saopštila je medijska grupa Funke.

- Taj neukusni i obmanjujući članak nikada nije trebalo da se pojavi. On ni na koji način ne odgovara standardima novinarstva koje mi i naši čitaoci očekujemo od grupe kao što je Funke - izjavila je direktorka odeljenja za časopise grupe Funke Bjanka Polman.

Prema njenim rečima, glavna urednica časopisa Aktuele An Hofman koja je vodila časopis od 2009. godine, u subotu je dobila otkaz.

Bjanka Polman je uputila izvinjenje porodici legendarnog nemačkog vozača Formule 1.

Časopis se hvalio da je dobio intervju sa Šumaherom, prvi od njegove nesreće na skijanju i teške povrede glave krajem 2013. u francuskim Alpima.

Magazin, specijalizovan za vesti o slavnim ličnostima, u sredu je objavio "intervju" i otkrio da je urađen putem veštačke inteligencije.

Članak je uključivao citate koji se pripisuju Šumaheru i koji se odnose na njegov porodični život posle nesreće, kao i na njegovo zdravstveno stanje.

Porodica sedmostrukog svetskog šampiona Formule 1 je odmah reagovala i najavila da planira tužbu.

Šumaher je 29. decembra 2013. godine doživeo nesreću na skijanju u Francuskoj i pretrpeo je teške povrede glave, posle čega je mesecima bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. godine.

On je u toj nesreći pretrpeo oštećenje mozga i život mu je bio ugrožen.

Zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju su retke, što ljuti njegove mnogobrojne navijače i ljubitelje sporta, a jedan od najboljih vozača svih vremena se od nesreće nije pojavio u javnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati