Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

08. 03. 2023. 17:26 6

"Prima državnu penziju, a protiv Srbije branio kao da mu je poslednje"

Vaterpolo klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem, kojim su reprlicirali nekadašnjem golmanu vaterpolo reprezentacije Srbije, Slobodanu Soru, koji je nedavno "prozvao" crveno-bele nakon osvojenog kupa.

Prethodnih dana je dosta bure u srpskom vaterpolu izazvala odluka VK Novi Beograd koji nije dozvolio svom igraču Nikoli Jakšiću da se odazove pozivu selektora za naredni Svetski kup, a sada je usledio odgovor Crvene zvezde na nedavne komentare Sora koji je direktor tima sa bazena "11. april". Soro je nakon trijumfa crveno-belih izjavio da kragujevački Radnički i Zvezda protiv Novog Beograda igraju bolje nego inače, a kao razlog tome označio je sunjenje.Nama se dešavaju neverovatne stvari da zahvaljujući kriterijumu suđenja naš kvalitet se poništava i dovodi se u pitanje naš rad. Neke ekipe, a pre svega Crvena zvezda i Radnički, mogu samo protiv nas da pruže kvalitetne utakmice za razliku od svega onog što se dešava na evrosceni gde nisu ni blizu onoga što pružaju protiv nas. Naši bekovi koji su najbolji na svetu imaju mnogo više isključenja, a naši centri zarađuju mnogo manje isključenja protivničkih igrača i to je sve vrlo lako proverljivo. Ko se malo razume u vaterpolo zna o čemu pričam. To sve nije normalno i ne doprinosi našem vaterpolu - rekao je Slobodan Soro.

Ova njegova izjava nije se dopala ljudima iz Crvene zvezde koji su nekadašnjem reprezentativnom golmanu oštro odgovorili putem saoštenja koje vam prenosimo u celosti.- Radi objektivnog i istinitog informisanja sportske javnosti, a u kontekstu pominjanja Vaterpolo kluba Crvena zvezda na konferenciji za štampu VK Novi Beograd želimo da istaknemo sledeće. Gospodin Slobodan Soro, direktor VK Novi Beograd, bivši srpski i brazilski reprezentativac, koji je nastupao na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine za reprezentaciju Brazila. Protiv reprezentacije Srbije, branio je boje Brazila kao da mu je to bila poslednja utakmica u životu. Inače gospodin je nosilac nacionalnog priznanja države Srbije, koju redovno prima svaki mesec kao dozivotno nacionalnu penziju.
- Koliko znamo gospodin je pre nekoliko godina bio u sporu sa Vaterpolo Savezom Srbije oko dugovanja koja su mu na kraju isplaćena. Toliko o njegovoj brizi za interes srpskog vaterpola. Što se tiče finala Kupa Srbije u kojem je VK Crvena zvezda savladala VK Novi Beograd i osvojila prestižni trofej, želimo da istaknemo da je pobeda našeg kluba čista kao suza a o pomenutom sudijskom kriterijumu gde Crvenoj zvezdi nije priznat čist gol, nećemo ni da raspravljamo. Zamolili bi gospodina Sora i VK Novi Beograd koji inače ima višestruko veći budžet nego Crvena zvezda da se narednim obraćanjima uzdrži od pominjanja VK Crvena zvezda.

- Poželeli bi vaterpolo klubu sa bazena 11. april puno sportskih uspeha u narednom periodu i da na desetogodišnjicu osvajanja Lige šampiona od strane VK Crvena zvezda obraduju sportsku javnost u Srbiji i podignu isti taj pehar, jer sa najvećim vaterpolo budžetom u Evropi to bi trebalo da bude realnost – navodi se u saopštenju Crvene zvezde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati