Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

04. 02. 2023. 09:21 0

Veliki Nikola Karabatić produžio ugovor sa PSŽ-om

Najavio je Nikola Karabatić da želi da odigra još sezonu u Pari Sen Žermenu i da u Parizu kod kuće, na Olimpijskim igrama 2024. završi bogatu karijeru. To se i obestinilo. Rukometni G.O.A.T. potpisao je novi jednogodišnji ugovor sa francuskim šampionom.

Nekadašnji saigrač velikog asa iz Monpeljea, Kila i PSŽ-a, sada sportski direktor Parižana, Tijeri Omeje, prisustvovao je ceremoniju potpisavanja saradnje do 2024. godine.

- Pari Sen Žermen je ponosan što potpisuje najbolje sportiste u svim sportovima. Produžetak saradnja sa Nikole Karabatića je dokaz za to, a to je odlična vest za rukomet i naš klub. Nikola je prava ikona svetskog rukometa, koji je strašću i profesionalizmom obeležio ovaj sport van granica i generacija. Veoma sam ponosan što igra devetu sezonu u dresu PSŽ-a - rekao je Naser Al Kelaifi, predsednik i izvršni direktor francuskog šampiona.

Nikola Karabatić nije krio zadovoljstvo potpisivanjem novog ugovora.

- Moja želja i želja kluba je uvek bila da produžimo ovu zajedničku istoriju, koja je počela 2015. Tokom godina smo pokazali da je Pari Sen Žermen jedan od merila u svetskom rukometu. Veoma sam srećan što imam priliku da se razvijam u ovom timu do 2024. Nastaviću da dajem maksimum za saigrače i navijače. Još uvek imamo lepe stranice da ispišemo zajedno - istakao je najtrofejniji rukometaš u istoriji oovg sporta.

Od dolaska u PSŽ u julu 2015, Nikola Karabatić je svih sedam godina osvojio prvenstvo Francuske, ali i tri Kupa , tri Liga kupa i dva trofeja šampiona, ali i dalje u Gradu svetlosti nedostaje trofej Lige šampiona. On je najodlikovaniji igrač u istoriji lige (14 puta). U dresu PSŽ-a je odigrao 279 utakmica i postigao 1.009 golova.

U selekciji Francuske rođeni Nišlija postigao je 1.274 gola na 346 utakmica. Osvojio je sve moguće trofeje, obeleživši još malo istoriju svog sporta u avgustu 2021. godine tako što je treći put postao olimpijski šampion, u Tokiju. Samo osam francuskih sportista je tri puta osvajalo zlato na Letnjim olimpijskim igrama. Sa tri različita kluba je osvojio titulu šampiona Evrope – Monpeljeom, Kilom i Barselonom.

Nikola Karabatić je takođe tri puta (2007, 2014, 2016) proglašen za najboljeg igrača sveta od strane Međunarodne rukometne federacije (IHF). U istoriji discipline, samo njegov bivši saigrač u PSŽ, Mikel Hansen, i on su postigli takav učinak. Ima 10 zlatnih medalja na velikim takmičenjima (četiri svetska i po tri evropska i olimpijska najsjajnija odličja). Na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj, Karabatić je sa Galskim petlovima osvojio srebro, posle poraza u finalu od Danske (29:34). 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati