Ostali sportovi

[ Izvor: Mediji ]

17. 01. 2023. 22:00 1

Rukometaši pokazali silu protiv Katara

Pobeda reprezentacije Srbije u trećem kolu Svetskog prvenstva protiv Katara rezultatom 24:34. Srbija prenosi u narednu rundu 2 boda gde će igrati u grupi sa Norveškom, Argentinom i Holandijom. Gledali smo egal na početku utakmice, Katar se dobro držao, a onda je Srbija preko Kukića i Borzaša stigla do 6:4. Ipak, Katar se uvek vraćao u igru u prvom poluvremenu, pre svega zbog nešto slabije odbrane reprezentacije Srbije.

Golom Bogdana Radivojevića na prazan gol bilo je 11:8 za Srbiju, a onda je isti igrač nakon izgrađene akcije naterao Valera Riveru da traži tajm-aut. Veliki problem je bio crveni karton Nikolića u 18. minutu utakmice, završio je meč zbog grube igre, laktom je zaustavio protivnika i Srbija je samo sa Orbovićem ostala na poziciji desnog beka.

I onda ulazak golmana Lepenice koji je vezao četiri odbrane, Srbija je šest minuta bila bez gola, Đerona je bio besan na svoje izabranike jer je Katar stigao samo do gola zaostatka. Ipak, konsolidovali su se naši momci, imali smo i sreće jer je Katar promašio dva šuta sa svoje polovine na prazan gol, pa smo sa tri gola prednosti otišli na odmor, a imali smo i igrača više na startu drugog dela. Ključ pobede ležao je u sjajnih prvih deset minuta drugog poluvremena.Golom Vorkapića je počelo drugo poluvreme, ponovo je pokazao svoje sjajne atletske sposobnosti, a na gol je stao Dejan Milosavljev. Imao je jednu sjajnu odbranu, beležimo i ulazak Dodića koji je doneo našem timu svežinu, a nakon gola Đorđića upravo na asistenciju mladog Dodića Srbija je imala maksimalnih 6 golova prednosti. Ubrzo je i Vanja Ilić pogodio, tajm-aut Valera Rivere nije pomogao našem protivniku.

Izgledali smo defanzivno fantastično, Srbija je sa Milosavljevim na golu primila samo 1 u prvih 10 minuta drugog poluvremena. Videli smo projektile Vorkapića i Đorđića, odbrane Milosavljeva, sve je izgledalo onako kako želimo da gledamo u nastavku Svetskog prvenstva. Đorđić je imao šuterski trening, Milosavljev je briljirao, Srbija je išla ka laganoj pobedi, a valja napomenuti i da je Pešmalbek dobio crveni karton zbog grubog faula, ali prekasno je to bilo za Katar.

Srećom, nije bilo za plavi karton.Fenomenalna partija desnih krila, Vorkapić 6 i Radivojević 7, bili su najefikasniji u našem timu, Đorđić i Marsenić po 4 gola. U narednoj fazi naša reprezentacija igra protiv Norveške, Holandije i Argentine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati