Ostali sportovi

Direktno.rs

26. 12. 2022. 18:44 0

Kragujevčani zaseli na čelo liste strelaca

Rukometni klub Radnički je po mnogo čemu specifičan na rukometnoj mapi Srbije, a jedna od osnovnih je da pod jednom kapom egzistiraju i ženska i muška selekcija, koje godinama sa uspehom pružaju odlične partije u Arkus ligi i stavljaju Kragujevac na jedno od vodećih rukometnih centara u Srbiji.

U upravo završenoj jesenjoj sezoni, jedna od činjenica na koju su klub i navijači posebno ponosni je to što Radnički ima najbolje strelce šampionata u obe konkurencije, Teodoru Veličković sa 82 i Miloša Barudžića sa 101 postignutim golom, koje pitamo koliko im znači ova laskava titula i individualna priznanja uopšte.

Teodora: Titulu najboljeg strelca koju sam ponela i ove polusezone ne smatram samo svojom zaslugom. Svaka saigračica ima veliku ulogu u tome, kao i stručni štab koji svakodnevno radi sa mnom, pruža mi podršku i daje vetar u leđa. Ne mogu da kažem da mi ne znači, ali isto tako sam uverena da je ovo sve deo timskog rada.

Miloš: Svako priznanje je veliki uspeh za mene. Trenutna pozicija na listi strelaca mi je posebno draga zato što je to dokaz da sam među najboljima u državi, kao i dodatni motiv da svojim radom i zalaganjem napredujem još više i pružam sve bolje i bolje partije.

Da li će Vam u nastavku, uz dobre rezultate ekipe, biti cilj da ostanete najbolji strelci?

Teodora: Ni u jednom trenutku mi cilj nije bio da stavim sebe na prvo mesto, svaki gol koji sam dala je u svrhu ekipnog uspeha i fokusirana sam u tom pravcu. Nastaviću istim ovim tempom i ako sezonu završim kao najbolji strelac, biće to kruna uspeha kako za klub, tako i za mene.

Miloš: Mi smo svi jedan tim i nikada nisam stavljao sebe ispred ekipe, neću to raditi ni u budućnosti. Ekipa je ta koje je zaslužna za to što sam na vrhu i samo timskim radom svako od nas može zaslužiti neko individualno priznanje.

Deca iz rukometne škole Radničkog se pozitivno identifikuju sa Vama.

Teodora: Mlade devojčice prekomandovane iz druge ekipe vredno rade i gledaju na nas "starije" kao svoje uzore, a mi se trudimo da im pomognemo što više. Deca iz rukometne škole su veoma talentovana, obilazimo ih redovno na treninzima i gledamo kako napreduju, a činjenica da sam im jedan od idola me čini ponosnom i tera da što više radim i napredujem.

Miloš: Čuo sam za to i izuzetno mi je drago. Svakog dana se trudim da budem što bolji i budem primer budućim generacijama, kako igrama i ponašanjem na terenu, tako i van njega, što jedan od osnovnih postulata sporta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Supermen poza

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati