Ostali sportovi

[ Izvor: Sportklub ]

13. 11. 2022. 16:14 2

Đula Mešter novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije

Novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije je nekadašnji proslavljeni odbojkaš Đula Mešter. Na vanrednoj Izbornoj skupštini Odbojkaškog saveza Srbije održanoj u nedelju, nekadašnji prvi potpredsednik OSS izabran je za novog predsednika jednoglasnom odlukom delegata.Delegate je na početku sednice pozdravio sada već bivši prvi čovek OSS, a novi ministar sporta u Vladi Srbije Zoran Gajić.

U radnom predsedništvu vanredne izborne Skupštine OSS bili su Petar Bogunović, Zlatko Petrović i Gordan Vilimanović.Đula Mešter je predložio, a Skupština jednoglasno usvojila predlog, da Ivan Knežević u narednom mandatu bude generalni sekretar OSS, Jelena Nikolić, prvi potpredsednik, Petar Bogunović, potpredsednik i Vesna Đurišić, potpredsednik. To je ujedno sastav predsedništva OSS.
Đula Mešter je u skladu sa Statutom OSS predložio članove Nadzornog odbora u narednom mandatu. Jednoglasnom odlukom delegata, Dragan Tadić je izabran za predsednika, a Stefan Čuković i Novak Savanović za članove Nadzornog odbora OSS. Đula Mešter, kao i svi članovi predsedništva i Nadzornog odbora OSS izabrani su na period od pet godina, odnosno do 2028. godine. Đula Mešter je diplomirao na Višoj mašinskoj školi u Subotici i stekao zvanje inženjera mašinstva. Govori mađarski, italijanski i engleski jezik.

Đula Mešter je jedan od naših najboljih odbojkaša svih vremena. U toku svoje bogate karijere osvojio je 12 medalja sa reprezentacijom: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama (2000. i 1996), srebro na Svetskom prvenstvu (1998), bronzane medalje u Svetskom Kupu izazivača (1996) i Svetskom Kupu šampiona (2001), srebro (2003) i dve bronze (2002. i 2004) u Svetskoj ligi, zlato (2001), srebro (1997) i dve bronze (1995. i 1999) na Evropskim prvenstvima.

Igrao je za klubove u Italiji i Grčkoj, a u domaćem prvenstvu za Spartak i Vojvodinu, sa kojom je 1996. godine osvojio 3. mesto u Kupu šampiona. Mešter je bio predsednik SD Spartak iz Subotice, a na mesto potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije izabran je 2016. godine. Na mesto prvog potredsednika OSS postavljen je 2019, dok je 2022. godine izabran za četvrtog predsednika u istoriji Odbojkaškog saveza Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati