Ostali sportovi

Direktno.rs

13. 10. 2022. 17:55 0

Beograd centar evropskog fitnesa i rekreacije

Predstojeća dva dana Beograd će biti evropski centar fitnesa i rekreacije. U Hali 5 Beogradskog sajma, 14. i 15. oktobra šestu godinu zaredom biće održan BELFIS - Sajam fitnesa, velnesa i zdravlja. Osim promocije fizičke aktivnosti, vežbanja i zdravog načina života, sajam će imati edukativni i izložbeni karakter i okupiće brojne stručnjake, koji će predstaviti najnovija naučna dostignuća iz ove oblasti.

Pokrovitelji ove manifestacije su Grad Beograd i Ministarstvo omladine i sporta, a organizator je Savez za rekreaciju i fitnes Srbije. Tokom trajanja sajma, Beograd će biti domaćin 12. Evropskog fitnes kongresa, a biće održan i drugi forum pod nazivom "Turizam i fitnes".

- Imaćemo izuzetno bogatu funkcionalnu zonu, u kojoj će se tokom celog dana vršiti radionice sa fitnes programima uz učešće vrhunskih fitnes instruktora. Osim toga, posetioci će imati priliku da besplatno izvrše medicinske provere i testiranja, koji su neophodni pre početka bavljenja bilo kakvom fizičkom aktivnošću. Davaće se saveti ne samo o pravilnom vežbanju već i o zdravoj ishrani, kao i prevenciji povreda - rekao je za Tanjug Dragan Tomašević, generalni sekretar Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

On je naglasio da je veoma važno da se podigne svest o značaju fizičke aktivnosti i vežbanja:

- To je najbolji način da zaštitimo naše zdravlje. Brojna istraživanja pokazuju da su najčešći uzročnik smrtnosti u svetu, i to u izuzetnom visokom procentu od čak 60 odsto, hornične bolesti. Vodeći faktor za nastanak hroničnih oboljenja, čak ispred pušenja, hipertenzije i konzumiranja alkohola, u čak 68 odsto slučajeva je fizička neaktivnost - rekao je Tomašević i posebno istakao:

- Ono što je zabrinjavajuće je podatak da je svako četvrto dete u Srbiji gojazno, a da čak 50 odsto dece u našoj zemlji nema adekvatnu fizičku aktivnost. Zato je jako važno da na sve moguće načine utičemo na mlade, dajemo pozitivne primere i konstantno skrećemo pažnju na važnost bavljenja fizičkom aktivnošću - zaključio je Tomašević.

Tokom dva dana trajanja sajma, svim posetiocima će biti omogućena kupovina sportske opreme, rekvizita i suplemenata po znatno povoljnijim cenama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati