Ostali sportovi

[ Izvor: Sportklub ]

11. 10. 2022. 16:50 3

Nina Radovanović ne boksuje više za Srbiju

Bokserka Nina Radovanović, jedina u istoriji Srbije koja je nastupila na Olimpijskim igrama, neće više nastupati za Srbiju. Beograđanka je za Sport klub potvrdila da je zvanično dobila informaciju da neće biti u sastavu reprezentacije na Evropskom prvesntvu, pa je stoga i donela odluku da više ne bude u sistemu Boskerskog saveza Srbije.

- Da, potvrđujem, više neću boksovati za Srbiju - rekla je Nina Radovanović za Sport klub.

Ovakav rasplet događaja mogao se naslutiti nešto ranije, kada je, takođe u izjavi za Sport klub, 30-godišnja bokserka naglasila da ne želi da se odrekne sna da se i dalje takmiči na visokom nivou. To znači da će potražiti priliku da učestvuje na velikim turnirima pod okriljem nekog drugog saveza. Posle Mediteranskih igara, na kojima nije učestvovala, 30-godišnja Beograđanka, koja se u Tokiju takmičila u muva kategoriji (do 51 kg), neće nastupiti ni na Evropskom prvenstvu. Radovanović je bila na spisku reprezentacije za Svetski šampionat u martu tekuće godine, a tada je stigla do osmine finala.
Bokserski savez Srbije je objavio spisak borkinja na koje računa pred Evropsko prvenstvo, koje je započelo 11. oktobra u Budvi. Selektor Tubić računa na sledeće bokserke: konkurencija do 50 kg Snežana Šiljković, 54 kg Jelena Zekić, 60 kg Natalia Šadrina, 63 kg Milena Matović, 66 kg Jelena Janjićijević, 70 kg Aleksandra Rapaić.

U pitanju je dugogodišnja prvakinja Srbije, šampionka Balkana, pobednica poslednjeg Kupa Nacija, kao i osvajačica prestižnih turnira "Beogradski pobednik", "Zlatna rukavica", "Ištvan Bočkai". U intervjuu za Sport klub objavljenom u aprilu Radovanović je izjavila da joj je glavni cilj karijere osvajanje olimpijske medalje u Parizu 2024. godine. Pored olimpijskog, Nina Radovanović ima i ostvarenu karijeru u profesionalnom boksu. Bila je svetska IBO šampionka, bila je izazivačica i za veliku WBO titulu, a u pro ringu ima skor od 14 pobeda (3 KO) i 4 poraza.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati