Ostali sportovi

[ Izvor: Sportklub ]

01. 10. 2022. 20:15 0

Odbojkašice Srbije blistale, pale olimpijske šampionke!

Ženska reprezentacija Srbije sa maksimalnim učinkom izlazi iz grupne faze na Svetskom šampionatu u Holandiji i Poljskoj. Izabranice Danijela Santarelija pregazile su olimpijske šampionke reprezentaciju SAD 3:0 (25:20, 25:23, 25:12). Nije Srbija sjajno počela meč. Amerikanke su odlično servirale i vrlo brzo se odvojile na 10:6. Međutim, odlična serija na servis Jovana Stevanović vratila je Srbiju na 12:12.

Odluka je pala kada je pri rezultatu 18:18 Srbija napravila 5:0 dok je početni udarac imala sjajna Tijana Bošković. Amerikanke nisu mogle da se vrate i ovaj deo igre svetske šampionke dobijaju 25:20.I u drugom setu blago vođstvo su imale Amerikanke, ali ono nije prelazilo više od dva poena. Srbija je čekala priliku u finišu i onda na 22:22 otišla na 24:22. Nisu iskoristile prvu, ali jesu drugu set loptu za velikih 2:0.

Samo je u trećem setu na terenu postojala Srbija. Bila je to rapsodija devojaka Danijela Santarelija i možda i najbolji set od početka turnira za konačnih 3:0.

Najbolja u srpskom timu bila je kapiten Tijana Bošković sa 24 osvojena poena, a pratile su je Jovana Stevanović sa osam i Sara Lozo sa sedam poena. Kod Amerikanki nije bilo dvocifrenih, a najefikasnija je bila Badžema sa samo šest poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati