Ostali sportovi

Direktno.rs

25. 09. 2022. 21:22 0

Odbojkašice bez problema sa Kanadom na SP

Reprezentacija Srbije otvorila je pobedom Svetski šampionat za odbojkašice u Holandiji i Poljskoj. Aktuelne šampionke planete savladale su Kanadu 3:0 (25:23, 25:16, 25:20).

Prvi set je Srbija dobro otvorila i vrlo brzo stekla pet poena viška (9:4). Međutim, Kanađanke su uspele da se vrate sredinom seta. Srpkinje su bile u konstantnom vođstvu, ali nije uspevala da ode na veću razliku. Ipak u samom finišu od 22:22, izabranice Santarelija su osvojile dva poena, otišle na 24:22 i osvojile prvi set.

U drugom delu Srpkinje su brzo rešile pitanje pobednika. Odvojile su se na 12:7, ali za razliku od prvog seta nije bilo opuštanja. Posebno su tempo pojačale u samoj završnici kada su od 21:16 osvojile četiri vezana poena i rešile ubedljivo ovaj deo igre u svoju korist.

Odličan tempo nastavljen je i u trećem delu. Srbija je povela 9:5 i tada praktično rešila sve dileme. Posao je do kraja rutinski priveden kraju.

Najefikasnija je bila Tijana Bošković. Kapiten je Srbiji donela 23 poena, a dvocifrena je bila i Brankica Mihajlović, koja je stigla do 10 poena. U redovima Kanade Aleksa Grej je imala 14 poena.

Srbiju već u ponedeljak od 16 časova čeka novi meč u grupi, protiv Bugarske, koja je u prvom kolu poražena od Nemačke 3:1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati