Ostali sportovi

[ Izvor: Telegraf.rs ]

23. 06. 2022. 19:02 1

"Delfini" nakon velike drame porazili Australiju

Kakve muke, teške muke... Vaterpolisti Srbije posle velike drame uspeli su posle ogromne drame da tek u završnici četvrte četvrtine slome Australijance i da tako faktički obezbede direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva koje se održava u Mađarskoj, pošto je za to potrebno da dobiju već otpisani Kazahstan ili da sa njim remiziraju - 6:5 (1:1, 2:2, 1:1, 1:0).

Nije ovo bio početak meča kakvom smo se nadali. Nekako deluje da su Delfini upali u kontraritam koji su nametnuli rivali, a sve to uzrokovalo je katastrofalnu realizaciju u napadu. Samo tri od 14 napada uspela je u gol da pretvori Srbija u uvodnih 16 minuta igre, što je dovelo do toga da Australijanci u jednom momentu čak imaju i prednost, a na poluvremenu je rezultat bio u potpunom egalu.

Jedino je Dušan Mandić uspevao da pronađe put do protivničke mreže zajedno sa Jakšićem. Promene u drugom poluvremenu bile su i više nego potrebne, što je selektor Savić i uradio na pauzi.Međutim, muke su se nastavile i u drugom poluvremenu. Australijanci su nastavili da odolevaju, pa su i nakon što je Srbija uspela nakratko da preuzme prednost na svoju stranu, uspeli da se izdignu i da preokrenu posle pogotka Blejka Edvardsa. Ipak, gol Drašovića doneo je novo izjednačenje i označio da je i treća deonica završena na isti način kao i prve dve - egalom. To je samo moglo da znači dramu za završnih osam minuta utakmice.

Sve je potrajalo otprilike do tri minuta pred kraj. Australija se tada okrenula u potpunosti ka defanzivi i u napadu nije mnogo šta pokazivala, ali je istovremeno uspevala da maksimalno uspori Srbiju. Tek tada je Lukić postigao prvi gol, koji će se ispostaviti i kao presudan za konačan rezultat. Postigla je Australija i gol na 25 sekundi do kraja utakmice, ali ga je sudija opravdano poništio zbog prekršaja u napadu. To je faktički i označilo konačnu pobedu Delfina, jer je bilo nedovoljno vremena za Kengure da ponovo zaprete.

Srbija sada treba da overi plasman u četvrtfinale protiv Kazahstanaca u meču koji se igra za dva dana u istom ovom terminu od 18.00 časova, a u kojem ćemo biti favoriti bez pogovora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati