Ostali sportovi

[ Izvor: Mozzart sport ]

18. 01. 2022. 22:14 1

Srbija pokosila Italijane na otvaranju Svetske lige

Na Olimpijskim igrama u Tokiju reprezentacija Srbije deklasirala je Italiju, odigrala je najbolji meč na turniru, pokazala zube i uterala strah u kosti narednim rivalima. Na premijeri u Svetskoj ligi Delfini bili su siloviti uprkos praznom hodu, isplivali su iz problema i stavili do znanja Azurima i selektoru Alesandru Kampanji da im više nisu kost u grlu - 12:9 (3:1, 3:3, 3:2, 3:3).

Renoviranoj reprezentaciji Srbije malo su bila tri gola prednosti u prijateljskoj utakmici sa Hrvatskom na Dorćolu početkom januara, izmigoljio se sastav Ivice Tucka olimpijskim šampionima i izvukao je remi. Ali, identična greška nije ponovljena na startu Svetske lige. Odabrali su ljudi iz VSS-a da im Šabac bude domaći teren i baza za novi početak - nisu pogrešili. Na krcatom gradskom bazenu u gradi na Savi svetski prvak je poklekao. Italijani su potpisali kapitulaciju.

Biće potrebno vreme Dejanu Saviću da posloži sve kockice, da namesti igru baš onako kako želi, ali već sada jedno je evidentno - Srbija ima tim koji je kadar svakom da se suprotstavi i bez ikakve sumnje boriće se za medalje. I ono još važnije - osvajaće ih.

Izvanredno je Srbija otvorila utakmicu, imao je Dejan Savić u uvidnim minutima susreta razloga za zadovoljstvo. Prevashodno jer je igra u fazi odbrane odlično funkcionisala, a kada su Italijani uspevali da stvore višak i upute udarac, Branislav Mitrović je štopovao lopte i sakupljao odbrane. Samo ga je Andrea Fondeli u prvom kvartalu matirao. Vaterpolista Savone, koji je u plej-ofu Lige šampiona zadavao ogromne probleme Crvenoj zvezdi, imao je svu slobodu u igri, ali je nije koristio na najbolji način.

Promašio je Fondeli peterac, zaljuljao je konstrukciju gola silovitim udarcem. Tresla se prečka kod penala, ali i u još nekoliko navrata. Povlačila je Srbija konce od samog starta, a prvi je probio led Strahinja Rašović. Realizovao je peterac, koji je izborio Dušan Mandić, a zatim je Sava Ranđelović kod druge stative spustio loptu u gol. Proradila je i teška artiljerija Srbije i ona je održavala prednost olimpijskog šampiona.

Strahinja Rašović bio je inicijator revije spektakularnih pogodaka. Pogodio je same rašlje, a nedugo zatim je i Viktor Rašović demonstrirao da raspolaže razornim udarcem. Skliznula je lopta od prečku, projektil sa osam metara pogodio je metu. Nisu sve vreme Delfini uspevali da održe visok nivo igre, bilo je padova... Posle pogotka Dušana Mandića za “plus tri”, aktuelni svetski šampion ušao je u seriju. Frančesko di Fulvio, jedan od najiskusnijih, materijalizovao je igrača više, kontru je uspešno završio Mateo Joki Grata, velika nada italijanskog vaterpola, a prošla je i minijatura Marsijalija.

U trenutku kada su kola krenula nizbrdo, prisebnost je zadržao Branislav Mitrović. Kapiten reprezentacije Srbije ređao je odbrane, a u jednom napadu je dva puta osujetio pokušaje Đakoma Kanele iz neposredne blizine. Prazan hod u napadu prekinuo je Nikola Lukić bombom uz zvuk sirene. Utihnuli su napadi u nastavku, mučile su se obe selekcije sa realizacijom... Kada je pogodio Luka Marsijali, prišla je Italija na gol zaostatka, počela je da tinja nada u taboru gostiju da mogu do preokreta ili makar boda u Šapcu. U isto vreme upalio se alarm u redovima Delfina i usledila je reakcija. Radomir Drašović i Mandić tresli su mrežu, a nova strela Strahinje Rašovića bila je svojevrstan odgovor na hitac Fondelija, ali i pokušaj sudija da oštete Srbiju za korner i novi napad.

Nikolas Prešuti održao je Azure u životu, ali veliki rival Srbije nije imao dovoljno kvaliteta da bi se vratio iz ponora i otkinuo vaterpolo sili broj jedan bod. Nade Italijana ugasio je Sava Ranđelović drugim golom, a do kraja je mrežu svetskog šampiona zatresao Drašović. Italijani su u finišu preko Luke Marsijalija ublažili poraz. Uspeli su koliko-toliko da ostave bolji utisak, ali bili su daleko od rušenja olimpijskog šampiona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati