Ostali sportovi

Direktno.rs

12. 01. 2022. 20:21 0

Nikola Grbić novi selektor Poljske

Nikola Grbić imenovan je za novog selektora odbojkaške reprezentacije Poljske.

Već duže vreme se spekulisalo da bi proslavljeni srpski odbojkaš i kasnije selektor državnog tima mogao na klupu Poljaka, posle odlaska Vitala Hejnena.

Sad je sve dobilo zvaničnu potvrdu i Grbić će u budućnosti voditi nekadašnjeg olimpijskog, svetskog i evropskog šampiona.

Prvi veliki izazov imaće već predstojećeg leta na Svetskom prvenstvu u Rusiji, koje je na programu od 26. avgusta do 11. septembra.

Preuzimanje Poljske ne znači da 48-godišnji strateg mora da napusti italijansku Peruđu, koju vodi od početka ove sezone. Barem ga time nisu uslovili čelnici Saveza.

- Ako rad u klubu ne remeti trenera, ne vidim problem. Ukoliko Nikoli Grbiću ne bude dozvoljeno da istovremeno vodi našu reprezentaciju i Peruđu, onda će morati da napusti klub. Smatram da predsednik Peruđe Đino Sirči shvata koliko je Grbić posvećen ekipi, koliko želi da uspe i zato sam siguran da će mu dozvoliti da radi paralelno - rekao je predsednik OK Poljske Sebastijan Sviderski.

Podsetimo, Grbić je prethodne dve sezone trenirao poljsku Zaksu i sa njom prošle godine osvojio titulu prvaka Evrope.

Na klupi selekcije Srbije bio je od 2015. do 2019. i za to vreme uzeo po zlato i srebro u Svetskoj ligi, te bronzu na Evropskom prvenstvu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Dežurni krivac

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati