Ostali sportovi

Direktno.rs [ Izvor: Mozzartsport ]

10. 10. 2021. 19:54 0

Daleko je Evropsko prvenstvo za rukometašice

Daleko je Evropsko prvenstvo, a put do njega je za rukometašice Srbije postao još teži nakon poraza u drugom kolu. Nakon trijumfa nad Turskom u prvoj rundi, izabranice Uroša Bregara su u drugom meču kvalifikacija za kontinentalnu smotru doživele neuspeh u Rejkjaviku poražene od Islanda - 23:21 (10:8).

Da li su potpuno podbacile ili su ih posle ubedljivog poraza od Švedske (30:17) u prvom kolu reprezentativke Srbije potcenile, kako bilo, Islanđanke su večeras na svom terenu pokazale potpuno drugo lice u odnosu na meč od pre tri dana i u drama utakmici u glavnom gradu svoje zemlje stigle do prve pobede u kvalifikacija.

Povela je domaća selekcija na startu meča, brzo stigla do plus dva i odmah usporile ritam utakmice u koji su se naše rukometašice nevoljno uklopile. Domaćoj reprezentaciji takav tempo savršeno je odgovarao, pa su se bez problema održavale u vođstvu tokom čitavog prvog poluvremena. Sredinom istog imale su priliku da odu i na četiri gola prednosti, ali su se Bregarove izabranice odbranile i zadržale korak za rivalkama.

Dva minuta pre kraja sa igračicom više Srbija je propustila priliku da smanji zaostatak, ali je Kristina Liščević vež u narednom napadu svela razliku na samo jedan poen. Međutim, već u narednom napadu, poslednjem u prvom poluvremenu, Islanđanke su se vratile na plus dva.

Već u prvom napadu nastavka naše rukometašice su iskporistile napad sa igračicom više ponovo prepolovile zaostatak, samo da bi Islanđanke ubrzo stigle do plus četiri (13:9), po prvi put na meču. U tom trenutku je Srbija ubacila u petu brzinu, zaigrala brže, podigla ritam baš onako kako njoj odgovara i kontrama kao dlanom o dlan stigla do izjednačenja. Čak i da povede minimalnom razlikom. A onda naprasno stala, vratila se na dotadašnje izdanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati