Ostali sportovi

Direktno.rs

07. 09. 2021. 20:02 2

Odbojkaši posle drame pobedili Grke

Muška reprezentacija Srbije ostvarila je četvrtu pobedu u grupi A u Krakovu na Evropskom prvenstvu u odbojci i sa druge pozicije ide u osminu finala. Izabranici Slobodana Kovača bili su bolji od Grčke rezultatom 3:2 (25:23, 22:25, 25:16, 28:30, 15:5) Uspeli su Grci da osvoje dva seta, uzmu bod, ali nisu mogli više da naude aktuelnim evropskim šampionima.

Prvi set je bio potpuno u znaku Srbije. Vodili su srpski odbojkaši 18:11, imali su i 24:20. Vezali su Grci tri poena prišli na poen razlike, ali je ipak Srbija osvojila ovaj deo igre rezultatom 25:23, piše Sportklub.

Grčka je bila bolja u drugom setu. Imali su sve vreme vođstvo koje se kretalo između tri i pet poena i zasluženo su stigli do izjednačenja.

Bio je to znak za buđenje za srpske asove. Od rezultata 16:14 u trećem setu osvojili su devet od preostalih 11 poena i stigli na set od trijumfa. U četvrtom setu niko nije imao veliku prednost. Bilo je po nekoliko propuštenih set lopti na obe strane, pre nego što je Grčka sa 30:28 izjednačila skor u setovima.

Peti set je prelomljen u srednjem delu, kada je Srbija od 3:4, stigla do 10:4 i na kraju ostvarila očekivanu pobedu protiv poslednjeplasiranog tima u grupi.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Petar Krsmanović sa 12, Pavle Perić sa 11, Aleksandar Atanasijević sa 10, Uroš Kovačević i Marko Ivović sa devet poena. Kod Grka se istakao korektor Nikos Zupani sa 17 poena.

Srbija će 12. septembra u Gdanjsku igrati meč osmine finala, a rival će joj biti trećeplasirani tim iz grupe C u kojoj su Holandija, Turska, Rusija, Finska, Španija i Severna Makedonija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati