Ostali sportovi

Direktno.rs

05. 07. 2021. 23:18 17

"Dali smo Zvezdi i Partizanu po 2,5 miliona da igraju Evropu"

"Razumem da ni Partizan ni Zvezda neće da kažu koliko su dobili novca od države, jer niko neće da prizna da je državni projekat. Dali smo im po 2,5 miliona da bi igrali u Evropi. U Zvezdi to još i kažu, a u Partizanu niko", rekao je Aleksandar Vučić.

Košarkaši Srbije su sinoć doživeli debakl, poraženi su od Italije u finalu kvalifikacionog turnira i neće igrati na Olimpijskim igrama. Taj krah večeras je komentarisao i predsednik Srbije.

- Šteta, mogli smo da se borimo za medalju, možda bismo igrali finale ili samu završnicu. Ali sa ovakvom igrom to ne bismo mogli da uradimo. Volim košarku, pa sam zato bio nezadovoljan nezalaganjem i lošom igrom u odbrani. Mi smo dali veliki broj poena, ali smo primili više od 100 poena. Mi smo morali da igramo utakmicu na 75 poena - rekao je Vučić, budući košarkaški trener.

A onda je naveo koliko država ulaže u sport.

- Pričaju da kupujemo dva kluba zbog navijača. Nemojte da lažete. Nikad ovoliko nije ulagano u sport, dobijali su novac rukometni i odbojkaški klubovi. Vaterpolo takođe nikad nije ovoliko dobijao novca - rekao je Vučić i dodao:

- U fudbalu je poslednje kolo bilo onako kako treba da bude, nije bilo nameštanja, sve što su pričali - pogrešili su. Kada smo presekli, poslednje kolo je bilo na ponos svakog građanina. Ulažemo mnogo novca u stadione, treba da izgradimo stadione u Leskovcu, Zaječaru...

Kako je naveo, država je dala 2,5 miliona evra za organizaciju kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

- Što se tiče košarke, zamolili su nas da pomognemo da se održe kvalifikacije u Srbiji, mi smo dali više od dva miliona evra. Mi sipunjavamo sve, gradimo Kuću odnojke, Kuću borilačkih sportova. Kako da se ne sekiram, živimo za Olimpijske igre, oka nisam sklopio. Sve smo omogućili, sve što su tražili, dobili su. pitajte Danilovića, Gajića, pitajte ljude iz Saveza. Šta još da uradimo?

Zatim se prebacio na pomoć večitim rivalima...

- Razumem da ni Partizan ni Zvezda neće da kažu koliko su dobili, jer niko neće da prizna da je državni prijekat. Dali smo po 2,5 miliona ta Zvezdi i Partizanu da igraju Evropu. U Zvezdi to još hoće da kažu, u Partizanu ne. U Partizanu svi uče zaposlene da pričaju kako neko nešto ima protiv njih. Ko je branio košarkaškom klubu da dovede Obradovića i Savića? Je l' vam neko to branio? Ko je branio Zvezdi da ima Radonjića sve vreme? Hoćete da pričate koliko ste novca od države dobili? Zvezda je mnogo više dobijala pre šest, sedam godina, pa nije mogla da stigne Partizan iz onog perioda. KK Partizan u poslednje dve godine više dobija od države, ali je teško stići Zvezdu. Znam da neko mora da bude kriv za sve. Šta to država nije uradila?

Govoreći o Olimpijskim igrama, istakao da je da očekuje više medalja nego u Rio de Žaneiru, kada su naši sportisti došli do osam odličja.

- Očekujemo više od osam medalja, uzdamo se u strelce, kajakaše, rvače, džudiste, karatiste... Igraće Novak, tu su odbojkašice i vaterpolisti. Možemo u nekim od ovih disciplina i dve medalje da osvojimo, verujemo miksu Mikec - Arunović, možda i pojedinačno donesu medalje. Nadamo se da ćemo osvojiti devet ili deset medalja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati