Ostali sportovi

I. Maksimović

11. 05. 2021. 11:05 9

Danilo Ikodinović: Nikad goru vlast nismo imali, vratiti sport stručnim ljudima

Za početak iskorenimo korupciju i stranačko postavljanje na vodeće funkcije svih saveza. Pre svega vratiti svaki sport stručnim ljudima u svim porama svakog sporta - kaže u intervjuu za Direktno.rs, Danilo Ikodinović, naš proslavljeni vaterpolista i predsednik Odbora za sport Narodne stranke, odgovarajući na pitanje šta je potrebno da se srpski sport vrati na staze stare slave.

U svetlu aktuelnih zbivanja u srpskom sportu kojeg potresaju mnogobrojne afere i skandali, o stanju u ovoj društvenoj oblasti, razgovarali smo sa Danilom Ikodinovićem, jednim od najpopularnijih sportista u Srbiji. Ikodinović se nedavno i politički angažovao pristupajući Narodnoj stranci Vuka Jeremića.

Koji su bili Vaši motivi da se politički angažujete?

- S obzirom da je politika sastavni deo svakog čoveka na planeti, hoću da dam sve od sebe i da pokušam da utičem barem minimalnim delom da promenimo ovu, nikad goru vlast koju smo imali od 2000. na ovamo. Mada je mrtva trka između ovih i Miloševićevih. Piskaranjem na Tviteru ne mogu da promenim ništa, konkretnim angažovanjem možda i mogu.Koliko Vam angažman u Narodnoj stranci daje prostora da realizujete ciljeve zbog kojih ste ušli u politiku?

- Daje mi veliki prostor. Predsednik sam Odbora za sport, oblast u kojoj sam ceo život. Trudiću se maksimalno da vratim sport u škole, na univerzitet i rekreativni sport. Ne zanemarujući vrhunski sport i infrastrukturu. Ovo sve pod uslovom da jednog dana se Narodna stranka pita u nekom budućem sazivu Vlade Srbije. Verujem da je to vreme veoma blizu.

Kako ocenjujete stanje u srpskom sportu, a posebno u fudbalu, i koje probleme vidite kao najvažnije?

- Rekao bih da poslednje tri godine rezultati nisu na nivou onih iz prethodnih godina. Gubimo bazu, tj. decu u sportu. Zato bi trebalo da se pod hitno vrati školski sport, da omogućimo svoj deci da se oprobaju u sportu, bez obzira na materijalni status. Da onda odatle idu dalje u klubove, sportske škole, koje se plaćaju. Da super talentovanu decu ukoliko ne mogu da ih finansiraju roditelji, da ih finansira država. I još puno ideja imam. Fudbal je u groznom stanju i za to je potreban poseban intervju da bi se delić problema prikazao.Da li se može reći da je celokupan srpski sport pod kontrolom režima?

- Apsolutno. Na vodećim mestima skoro svih saveza su SNS ljudi. Ako ne članovi, onda lojalni i poslušni ljudi iza kojih stoji SNS.

Kako gledate na kolege koje su se stavile u službu Aleksandra Vučića?

- Ne gledam nikako, pratim njihovo delovanje, tj. rad i to je to. Svako radi po sopstvenoj savesti.Da li ste zadovoljni radom svog reprezentativnog kolege Vanje Udovičića na mestu ministra sporta?

- Analiziram podrobno još uvek njegov rad tako da ću kroz neko vreme moći da odgovorim na ovo pitanje.

Pratite li dešavanja u JSD Partizan i da li Vam teško padaju sportski neuspesi klubova iz Partizanove porodice?

- Da, koliko znam JSD Partizan nije osvojio niti jednu titulu ove godine i slabi su izgledi da će to učiniti u bilo kom sportu. Naravno da mi je žao što je došlo do toga. To bi trebalo unutar SD da analiziraju i da preispitaju zašto je došlo do toga.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati