Ostali sportovi

S. I.

24. 03. 2021. 19:40 0

EVROKUP Zvezda se kockala i prošla, Radnički ispao

Crvena zvezda se plasirala u polufinale vaterpolo Evrokupa jer je u Beogradu protiv Dinama iz Moskve uspela da remijem 9:9 (0:4, 2:1, 4:2, 3;2) sačuva prednost iz Rusije (11:8), dok je Radnički iz Kragujevca eliminisan od mađarskog Solnoka posle remija uj Budimpešti 10:10. Crveno-bele u polufinalu očekuje Slnok, dok se u drugom polufinalu sastaju OSC i Vuljagmeni.

Zvezda je katastrofalno ušla u meč, čak 15 minuta nije postigla gol. Izgubiula je prvu četvrtfinu 4:0. Bugajčuk, Šejn, Rustamov i Balakirev izbušili su mrežu crveno-belih i za samo šest minuta nadoknadili minus tri iz Moskve (11:8). Rustamov je povisio na 5:0, a crveno-beli su dremali 15 minuta! I onada su Kasum i Subotić u poslednjem minutu čak dva puta matirali Maksimova za prihvatljivih 2:5 na poluvremenu.

Probuđeni crveno-beli su zasijali na startu trećeg dela, preko Radovića, Vukićevića i Subotića već u 21. minutu stigli su do 5:5 i tada se već videlo da Moskovljani neće uspeti da naprave iznenađenje 9:9 (0:4, 2:1, 4:2, 3:2). Strelci za Zvezdu bili su Tankosić tri, Subotić dva, Kausm, Basara, Vukičević i Radović.

Radnički je u Mađarsku otišao da nadomesti minus od dva gola (12:14) iz Kragujevca, ali je u veoma borbenom meču remizirao 10:10 (3:4, 4:3, 2:1, 1:2). Veoma su dobro počeli meč naši vaterpolisti, vodili su i 3:1 i 4:2 u prvoj četvrtini koja se na kraju završila 4:3. Velika bitka vodila se i u drugoj četvrtini, Strahinja Rašović i Nebojša Toholj (po dva gola) mučili su favorita iz Budimpešte ali se na poluvrfeme otišlo remijem 7:7 i to golom Duška Pijetlovića, jednog od trojica naših reprezentzativaca u mađarskom timu, i to pet sekundi pre kraja druge čevrtine.

Iskusniji sastav Solnoka preko Zegalmija i Anđala poveo je 9:7, Branković je smanjio na 9:8, a Strahinja Rašović promapio je penal. Zbog tri isključenja, za Anđala je meč bio gotovo 45 sekundi pre kraja treće četvrtine. Toholj je poslednju deonicu otvorio golom za izjednačenje, ali su iskusni vaterpolisti Solnoka ipak uspeli da održe prednost stečenu u Srbiji i obezbede igranje u polufinalu protiv Zvezde. Strelci za Randički bili su Toholj tri, Rašović dva, Stanojević, Krug, Branković, Pljevančić i Lukić po jedan.

Grčki Vuljagmeni se plasirao u polufinale i napravio veliko iznenađenje jer je u Atini eliminisao Mladost iz Zagreba na penale 20:18 (11:10, penalima 9:8). Grci su istovetnim rezultatom 11:10, kao što se završio i prvi susret, pobedili Hrvate u Atini i pobednika su odličivali penali. Vrlić je je pogodio prečku a Andrija Bašić je doneo Grcima veliko slavlje 9:8.

Sabadelj u Španiji nije uspeo da nadomesti prednost OSC iz Budimpešte od 17:11, ali se bar u četvrtifinalu oprostio pobedom od 12:10.

Polufinale Evrokupa

OSC - Vuljagmeni

Crvena zvezda - Solnok

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati