Ostali sportovi

[ Izvor: RSS.org.rs ]

12. 01. 2021. 16:34 0

Đerona: Ne poznajemo Grke, zato smo oprezniji

Rukometna reprezentacija Srbije u sredu od 17 časova u Zrenjaninju igra treći meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Posle dve odlične partije sa Francuskom, najbolje srpske rukometaše čeka duel sa selekcijom Grčke. Nepoznati za širu rukometnu javnost, Grci, napravili su dobre rezultate u prošlom kvalifikacionom ciklusu za EP 2020 u kome su savladali Makedoniju i remizirali sa Islandom, pa je oprez nešto što je neophodno pred duel u Zrenjaninu u sredu od 17 časova. Euforiju, koja se stvorila posle odličnih partija sa velesilom kakva je Francuska, razume selektora Toni Đerona, ali je i svestan da ekipa mora da bude fokusirana na svaki naredni dan.

 

- Кada imaš određeno iskustvo, normalno je da budeš srećan kada pobediš takvog protivnika. To iskustvo ti i pomaže da se spremiš za naredni korak. Čeka nas drugačiji protivnik i utakmica u svim aspektima. Potrebno je iskoristiti ovu dobru energiju i samopouzdanje koje smo dobili da uradimo stvari kako treba do kraja. Protiv koga god da igramo, zadaci u odbrani i napadu se moraju ispuniti. Ne poznajemo grčke igrače kao Francuske, zato priprema mora da bude još pažljivija. Da posle dva koraka, napravimo i treći – kaže selektor Toni Đerona.

Ekipa ima još prostora za napredak.

- I dalje mislim da smo zaslužili da pobedimo u Francuskoj. Odigrali smo fantastična meč. Proslavili smo malo posle večere, ali pre spavanja sam odgledao utakmicu i ujutru pripremio video da momci vide šta je moglo bolje. Napravili smo korekcije, koje nam neće biti od pomoći samo za Grke, već i za buduće akcije.

Grci su bili ozbiljan rival Makedoncima i Islanđanima u poslednjem kvalifikacionom ciklusu...

- Imam veliki respekt prema timu koji nema velike igrače u jakim evropskim ligama. To je tim koji se bori 60 minuta, posebno kada igra kući. Pre godinu dana su pobedili Finsku sa 16 razlike, a to uraditi protiv bilo koga u današnjem rukometu, nije lako. Pobedili su i Кipar sa 14. Puno trče, od početka do kraja, stvarno su posvećeni. Moraćemo da ih pobedimo u 60 minuta. To sam rekao i igračima. Posle uspeha sa Francuzima mnogo ljudi sada očekuje da već u 10. minutu vodimo 6-7 razlike. To je pogrešno razmišljanje koje može da radi protiv nas. Normalno je da posle odličnih 120 minuta, može da se desi 10-15 u kojima nećemo odigrati vrhunski, ali zato moramo zadržati mir i nastaviti da igramo do kraja. Važno je da se suočimo s tim i da posle 60 minuta slavimo pobedu – jasan je Đerona.

U Grupi 1, vodi Srbija sa tri boda (dva meča), Francuska ima bod (dva meča), dok Belgija i Grčka još nisu odigrali nijednu utakmicu. Dve najbolje pladirane selekcije iz grupe obezbediće plasman na EP, kao i četiri najboljih trećeplasiranih selekcija iz osam gupa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati