Ostali sportovi

11. 01. 2021. 15:58 0

Bobana Momčilović Veličković posthumno proglašena za najbolju u 2020. 

Streljački savez Srbije proglasio je danas posthumno Bobanu Momčilović Veličković za najbolju u 2020. godini.

Bobana Momčilović Veličković, koja je u junu iznenada preminula u 31. godini, na Evropskom prvenstvu u Vroclavu krajem februara osvojila zlato vazdušnim pištoljem, a potom bila članica tima koji je izborio titulu ekipnog prvaka Evrope.

Kako je naveo SSS, ostaće upamćena kao jedan od najboljih strelaca vazdušnim pištoljem 21.veka, trostruka pojedinačna šampionka Evrope, članica pet ekipa Srbije vazdušnim pištoljem koje su se okitile zlatom u timskoj konkurenciji na prvenstvima Starog kontinenta, finalista Olimpijskih igara, višestruka šampionka države...

U muškoj konkurenciji za najboljeg strelca je, sedmi put uzastopno, proglašen Damir Mikec. Mikec je na Evropskom prvenstvu u Vroclavu osvojio srebro u miksu vazdušnim pištoljem i bronzu u ekipnom takmičenju, dok je u pojedinačnoj konkurenciji bio šesti.

Za najboljeg trenera izabrana je Jasna Šekarić, koja je u poslednjih nekoliko godina trenirala Bobanu Momčilović Veličković i vodila je do uspeha u Vroclavu. Usvojene su i rang liste klubova i strelaca po kategorijama i disciplinama za 2020. godinu. Prvo mesto na listi klubova je, kao i prošle godine, osvojio je kragujevački "Čika Mata".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati