Generalni sekretar OKS dobio veliko priznanje | Ostali sportovi | Direktno

Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Ostali sportovi

Direktno.rs

28. 11. 2020. 15:32 0

Generalni sekretar OKS dobio veliko priznanje

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki, dobio je veliko priznanje, s obzirom na to da mu je poveren mandat za izradu desetogodišnjeg plana razvoja Evropskih olimpijskih komiteta.

Višacki, inače član Izvršnog odbora Evropskih olimpijskih komiteta, na jučerašnjoj Skupštini Evropskih olimpijskih komiteta (EOK) je prezentovao projekat "Strateška agenda 2030" koja se po prvi put bavi planskim razvojem institucija Evropskih olimpijskih komiteta.

Ova agenda definisana je kao ključna u pozicioniranju EOK-a u evropskom sportu. Apostrofirani su problemi koje sa sobom nose globalizacija, doping, korupcija u sportu, kao i uticaj klimatskih promena i trenutna pandemija virusa Covid-19.

Skupština EOK-a je usvojila predlog projekta, a Višacki napominje da će se prva faza biti završena do početka juna 2021. godine.

- U preliminarnoj fazi cilj je bio bio da se formira predlog projekta, a sada, nakon usvajanja istog krećemo u njegovo sprovođenje. U prvoj fazi, koja će trajati do 1. juna naredne godine, biće sprovedeno sistemsko istraživanje među evropskim olimpijskim komitetima u kojem će učestvovati i svi najvažniji partneri. Nakon toga, u drugoj polovini 2021. godine na osnovu ovog istraživanja biće formirani konkretni predlozi iz kojih će proisteći dugoročna strategija - istakao je Višacki.

Plan je da se do kraja 2021. godine predstavi finalna verzija projekta koja bi trebala da bude usvojena na Generalnoj skupštini Evropskih olimpijskih komiteta.

Iako je veliko priznanje kada sportski radnik iz Srbije dobije priliku da izrađuje desetogodišnji plan funkcionisanja jedne od najvećih sportskih organizacija na svetu, Višacki ističe da je ovo i potvrda dobrog rada Olimpijskog komiteta Srbije.

- Prvi put EOK pravi dugoročnu strategiju i velika je čast imati mogućnost da budem na čelu ovog strateški važnog projekta. U isto vreme ovo je potvrda odgovornog i sistemskog rada Olimpijskog komiteta Srbije. Prepoznati smo kao komitet koji je okrenut sportistima, njihovim rezultatima i poboljšanju uslova za njihov trening, takmičenje i napredak. Status koji sportisti imaju u našoj zemlji se ceni, a to je preduslov da bi i naš rad bio prepoznat među svim olimpijskim komitetima Evrope i sveta - rekao je Višacki.

Višacki će biti na čelu tima koji će činiti kolege iz nekoliko evropskih olimpijskih komiteta, i to iz Švajcarske, Holandije, Mađarske, Islanda i Nemačke.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Press zvonce

Zoran Živković [22.01.2021.]


Video dana

Kad padne sneg u Švedskoj

Anketa

Da li je država efikasna u borbi sa mafijom?

Rezultati