Ostali sportovi

Direktno.rs

23. 11. 2020. 16:17 0

EP za rukometašice u Danskoj, Obradović ne vidi smisao

Evropsko prvenstvo za rukometašice definitivno će se igrati od 3. do 20. decembra samo u Danskoj, jer je Norveška odustala. Reprezentacija Srbije je počela pripreme, imaće samo 12 treninga do puta.

Selektor Ljubomir Obradović, stručni štab i reprezentativke obavili su testiranja i treniraće u SC "Stara Pazova" sve do drugog decembra kada će put Danske i Koldinga gde će se takmičiti "C" i "D" grupa.

- Niko nije uzimao u obzir da se prvenstvo odloži za kraj maja ili početak juna. U to doba Danska je na 18 do 20 stepeni, idealno vreme za igranje. Po meni je to bilo najbolje rešenje. Mnogo devojaka je pozitivno u raznim reprezentacijama, Mađarskoj, Hrvatskoj, i šta sada? Nemamo rešenje, osim da igramo po svaku cenu i na silu. Ako je to Evropsko prvenstvo onda to treba da bude turnir na nivou, turnir najboljih igračica. Eliminisati jednu, drugu reprezentaciju, skloniti iz takmičenja, ko zna iz kojih razloga, sve to dovodi pod sumnju. Po meni je to bilo najbolje odložiti, ali mene niko i ne pita – ljutito je rekao Obradović na sajtu Saveza.

Rukometašice samo sa 12 treninga odlaze na EP.

- Testirali smo se, nadamo se da smo negativni. Moram da zahvalim i Fudbalskom savezu Srbije na svesrdnoj pomoći. Bićemo izolovani i imati neophodne uslove za rad. Raduje me da su devojke tu, videćemo kakva je situacija sa Lavko. I u slučaju neodlaska na EP, ostaćemo da se pripremamo za olimpijske kvalifikacije u martu. Ostaje nam dosta stvari da iskompletiramo, s obzirom da praktično nismo radili od Japana godinu dana. Ovo je praktično novi ciklus za sledeće četiri godine, tako da ne vidim razlog za ovo Evropsko prvenstvo u ovom trenutku  - kaže Obradović koji ni sam neće do odlaska u Dansku znati na koga će sve moći da računa.

U grupi "A" igraće Francuska, Danska, Crna Gora i Slovenija. Grupu "B" čine Rusija, Švedska, Španija i Češka. Srbija je u grupi "C" uz Holandiju, Mađarsku i Hrvatsku, dok su u grupi "D" Rumunija, Norveška, Nemačka i Poljska.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati