Ostali sportovi

Direktno.rs

22. 11. 2020. 12:41 0

Poraz Vukova u derbiju Prve A lige (VIDEO)

U jednoj od derbi utakmica prvog dela sezone u okviru Prve A lige, Vukovi su poraženi u Zrenjaninu od Proletera. Vukovi su pred ovu utakmicu dobili pojačanje u vidu Andreja Bašice, koji prekomandovan iz Novo Beograda, ali je Proleter danas bio bolji tim.

Razlozi poraza su slaba igra preko centarske pozicije. Centri Vukova su bili ili predaleko od gola ili nisu uspevali da se izbore za poziciju, što je rezultiralo malim brojem isključenja u korist Vukova, a igra se zasnivala na šutevima spolja. Drugi razlog je slaba igra sa igračem manje, tokom II i III četvrtine, kada su domaći i napravili razliku. Osim toga, Vukovi su poklonili dva gola igračima Proletera posle svojih grešaka.

Utakmica je počela dobro po Vukove. Vuković i Bašica su šutevima spolja u prvoj polovini I četvrtine, doneli prednost gostima od 0:2. U istom periodu Proleter ne koristi dve situacije sa igračem više i čistu kontru jedan na nula. Ipak, do kraja ovog perioda golom Matkovića iz daljine i golom sa igračem više stižu do izjednačenja.

Za manje od dva minuta u II četvrtini Proleter postiže još dva gola, jedan sa igračem više i jedan šutem spolja. Vukovi uspevaju da uzvrate, posle jedne kontre Kojić postiže gol za 4:3, a Varkulja nešto kasnije koristi igrača više. Usledio je jedan poklon domaćinu, loše bačenu loptu igrači Proletera koriste za kontru i novo vođstvo, a zatim Matković sa igračem više postiže još jedan gol za 6:4. Bašica koristi peterac na 17s pre kraja četvrtine, koji je sam iznudio, za 6:5, ali domaćin do kraja uspeva da postigne gol za 7:5, šutem posle faula.

Na početku III četvrtine Vukovi poklanjaju još jedan gol domaćinu, posle jednog šuta koji je pogodio okvir gola, lopta koju su morali da uzmu Vukovi, završava ipak kod igrača Proletera, koji ovo koriste za vođstvo od 8:5. Kojić šutem sa oko 8m smanjuje na 8:6, ali do kraja četvrtine domaćin postiže 3 gola za ubedljivu prednost od 11:6.

Posle gola sa igračem više i prednosti od 12:6, bilo je jasno da više nema dileme ko će biti pobednik ove utakmice. Vukovi su ipak nastavili da se bore i sa dva gola Stefanovica i golom Ilica smanjuju na 12:9, a na dva i po minuta pre kraja su imali napad za eventualnih -2, ali ga ne koriste. Igrači Proletera postižu gol u sledećem napadu sa igračem više za konačnih 13:9.

Proleter igrač više 6/11, peterci 1/1

NBG Vukovi igrač više 2/4, peterci 2/2.

Proleter – NBG Vukovi 13:9 (2:2, 5:3, 4:1, 2:3)

Bazen SC Jug. Sudije: Stefanović, Raković-Krstonošić. Isključenja: Proleter 5, NBG Vukovi 10. Peterci: Proleter 1 (1), Vukovi 2 (2)

PROLETER:Šantalab, Čabrilo 1, Parivodić, Naćuk, Ćurčin 1, Mesaroš 1, Ivošević, Ćatović 2, Varkulja, Uzelac, Matković 3, Tomićević 2, Ćirović, Bosić 2. Trener: Brdarić.

NBG VUKOVI: Pantelić, Vuković 1, Vitorović, Lukić, Varkulja 1, Stefanović 2, Vučković, Manojlović, Acković, Bašica 2,  Džunić, Kojić 2, Jovanović, Ilić 1. Trener: Vasilovski

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati