Ostali sportovi

Direktno.rs

18. 11. 2020. 11:24 0

SUPERLIGA Novi Beograd opravdao ulogu favorita

U zaostaloj utakmici 5. kola Superlige VK Novi Beograd savladao je ekipu VK Nais 9:6 (4:0; 2:0; 1:3; 2:3). Novobeograđani su formalno bili gosti, ali su klubovi dogovorili zamenu domaćinstva, pa se utakmica igrala na 11. aprilu.

Bila je ovo utakmica u kojoj je Novi Beograd bio apsolutni favorit, ali ponekad je najteže dobiti ovakve utakmice. Istina, tim Vlade Vujasinovića je bio desetkovan, bez čak 7 standardnih igača i sa dva igača manje u protokolu.

Ipak, ovo se u prvoj polovini utakmice nije primećivalo. Novi Beograd je krenuo silovito i što je još važnije dominantno u fazi odbrane. U I četvrtini realizovali su dva igrača više i još dva gola postigli iz kontranapada. Međutim, posle prve četvrtine usledio je niz od čak 6 neiskorišćenih situacija sa igračem više, što se svakako kasnije odrazilo na rezultat. Novi Beograd je dobio i II četvrtinu bez primljenog gola, ali ne tako ubedljivo u fazi napada. Posle ubedljivih 0:6 na poluvremnu, svakako niko nije očekivao da će do kraja pobeda biti dovedena u pitanje.

U drugom delu utakmice, formalno domaćini u ovoj utakmici ekipa Naisa, kreće znato bolje da igra u svim segmentima, dok igrači Novog Beograda nastavljaju da promašuju prilike i prave greške. Treći period Nasi dobija sa 3:1, postigavši dva gola iz igre i jedan iz peterca. Prednost od 3:7 još nije nagoveštavalo delimičnu dramu do kraja.

Igrači Naisa smanjuju na početku IV četvrtine na 4:7, da bi nešto kasnije golman Novog Beograda, Rističević, odbranio peterac davši tako vetar u leđa svojoj ekipi, koja u nastavku konačno realizuje dva puta situaciju sa igračem više i dolazi do sigurnih 4:9. Do kraja Nišlije sa dva gola smanjuju na podnošljivih 6:9, za častan poraz.

Najvažnije je da se igra, sa ovom utakmicom smo kompletirali sva kola koja smo trebali da odigramo. Predstoji nam utakmica sa Zemunom, pa Kup Srbije i onda ono što nam je najbitnije, Evro Kup, koji se igra prvog vikenda u decembru. Najvažnije nam je da vratimo u trenažni proces što više igrača i da dočekamo koliko je moguće spremni taj turnir – izjavio je Vladimir Vujasinović, a zatim dodao u vezi žreba za Evro Kup, koji je danas održan, Novi Beograd se nalazi u grupi sa Sintezom iz Kazanja i rumunskom Oradeom.

Zadovoljni smo žrebom. Mislim da sa oba tima možemo da igramo bez problema. Kazanj je malo jači, ali je i Oradea jedan iskusan tim, koji godinama igra na evropskoj sceni. Ponavaljam, najvažnije nam je da vratimo igrače i što spremniji dočekamo taj turnir kako bi prošli dalje, a cilj nam je da prođemo – završio je Vujasinović.

Bazen "Vlaho Bata Orlić". Sudije: Nišavić i Raković. Isključenja:Nais 10, Novi Beograd 5. Peterci: Nais 3 (3)

NAIS: Lazić, Stamatov, Pavičić, Vujović 1, Đorđević 1, Beronja, Ćetković, Kovačević, Živić 1,Šilj 2, Vasić 1, Milošević, Tomić, Pošmuga. Trener: Saković.

NOVI BEOGRAD: Rističević, V.Bursać, Tomić, N.Bursać 2, Drašković, Radulović, Gogov 3, Mitrović, Nikolov 3, Petrovski 1,Vlahović, Žeželj. Trener: Vujasinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati