Ostali sportovi

Direktno.rs

25. 09. 2020. 15:59 0

Svetski tekvondo kamp u Beogradu

Posle više od šest meseci, konačno su počela dešavanja u tekvondo sportu Srbije ali i sveta. Pre svega održano je prvo u Evropi Prvenstvo države za kadete, juniore i seniore, dok se za pionire organizuje ovog vikenda.

Odmah posle, Tekvondo klub Galeb okupio je šampione šest zemalja (Brazil, Slovenija, Makedonija, Danska, Austrija, Srbija) na trening kampu koji se dešava narednih nekoliko nedelja u TC Zira poštujući mere Vlade Republike Srbije i kriznog štaba.

- Počela su dešavanja u našem sportu, pre svega održali smo državno prvenstvo i to prvi u Evropi. Još važnije je što smo to uradili jako dobro. Pohvale se stigle iz celog sveta i nadam se da će i drugi krenuti sa takmičenjima – istakao je Dragan Jović.

U istoj sali treniraju olimpijski, svetski, evropski, azijski, pan američki šampioni i njihovi naslednici, pod trenerskom palicom Dragana Jovića.

- Ono što se sada dešava u našem klubu je jedan veliki trening kamp u hotelu Zira. Došli su takmičari iz šest zemalja, i svi su članovi svojih olimpijskih timova i ovakvo okupljanje nam sada izuzetno treba. Brazilci će biti do kraja oktobra sa nama a još jedan broj takmičara očekujemo u oktobru. Svakako da je ovo veliko osveženje za naše takmičare, a i dodatna motivacija za rad - istakao je Jović.

Podsetimo, direktno kvalifikovane na Olimpijske igre su Milica Mandić i Tijana Bogdanović, dok će dvojica članova muškog tima svoju šansu potražiti na kontinentalnim kvalifikacijama koje bi trebalo da se održe početkom sledeće godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati