Ostali sportovi

Direktno.rs

26. 08. 2023. 21:59 0

Zlato Vanji Stanković, Srbija najbolja u Evropi

Naša tekvondoistkinja Vanja Stanković je poslednjeg dana Evropskog šampionata u olimpijskim kategorijama, održanog u glavnom gradu Estonije Talinu, osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 49 kilograma, a Srbija završila takmičenje kao najuspešnija zemlja u konkurenciji žena i ukupnom poretku.

Vanja je poslednjeg dana šampionata zablistala, podsetila na to da je sa samo 19 godina bila prvakinja sveta i nagovestila da je spremna da se bori za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Sjajan poslednji dan šampionata upotpunio je osvajanjem bronzane medalje u kategoriji do 58 kilograma mladi takmičar TKD Galeb Lev Kornejev, učinivši tako uspeh srpskog tekvondoa na šampionatu u Talinu još impresivnijim.

Srbija je imala ukupno 14 takmičarki i takmičara, a čak osmoro njih se iz Estonije vraća sa medaljama.

Pored Vanje Stanković, zlatne medalje osvojile su i Nađa Tešić u kategoriji do 57 kilograma i Aleksandra Perišić u kategoriji do 67 kilograma.

Na vrlo jakom prvenstvu u kojem su se svi takmičili u osam olimpijskih kategorija, po četiri u ženskoj i muškoj konkurenciji, osvojeno je i pet bronzanih odličja - Ela Marić u kategoriji do 57 kilograma, Nadica Božanić u kategoriji iznad 67, kao i trojica muškaraca, pored Kornejeva i Stefan Takov u kategoriji do 80 i Miloš Golubović u kategoriji iznad 80 kilograma.

Nagrada za najuspešniju reprezentaciju na šampionatu u Talinu uručena je Draganu Joviću, treneru nacionalnog tima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati