Ostali sportovi

Direktno.rs

18. 09. 2020. 15:52 0

ISTORIJSKA ŠANSA Kragujevčani spremni za odlučujući duel

Pred rukometašima Radničkog je istorijska šansa da kao jedan od najmlađih klubova, izbore ulazak u elitu srpskog rukometa, Arkus Superligu i vrate Kragujevac na mesto koje mu pripada i zaslužuje. Prepreka na tom putu je ekipa Hajduk Veljka iz Negotina sa kojom će Kragujevčani ukrstiti koplja u subotu 19. septembra na neutralnom terenu u hali "OŠ Miroslav Antić" u Nišu sa početkom u 17 časova.

Povodom ove utakmice je upriličena konferencija za štampu.

- Očekuje nas presudna utakmica u borbi za elitu gde želimo da dokažemo i pokažemo kvalitet koji posedujemo. Spremni smo, znamo šta nas čeka i znamo kako da dođemo do cilja. Jedina nepoznanica je sastav ekipe protivnika, ali je to manje bitno. Okrenuti smo sami sebi, svojoj igri i idemo u Niš da pobedimo i "dovedemo" Superligu u Kragujevac – jasan je šef struke Radničkog Nedeljko Matić.

Atmosferu ekipi je ocenio jedan od najiskusnijih u redovima Kragujevčana, čuvar mreže Dušan Petrović:

- Trenirali smo naporno jer znamo koji je ulog ova utakmica. Svi momci su zdravi, spremni, atmosfera u ekipi je na najvišem nivou i jedva čekamo prvi zvižduk sudija. Uveren sam da ćemo pružiti odličnu partiju i ostaviti srce na terenu kako bi izborili Superligu i vratili Kragujevac na rukometnu mapu Srbije.

Podsećamo da je RK Radnički u svojoj istoriji 1994-te godine igrao kvalifikacije za ulazak u tadašnju prvu ligu SR Jugoslavije takođe u Nišu, ali tada nije uspeo da se plasira.

- Moja generacija je imala veliku šansu da izbori učešće u eliti. Zaustavljeni smo od ekipe Priboja minimalnim porazom. Verujem u ovaj tim i uveren sam da će pobedom izboriti Superligu i uraditi ono što mi nismo uspeli, jer Radničkom organizaciono, igrački to mesto pripada – izrazio je podršku tadašnji čuvar mreže, a sad šef stručnog štaba ženske ekipe Radničkog Rodoljub Kurandić.

Za sve navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen direktan TV prenos utakmice baraža za popunu Arkus Superlige na kanalu Radio-televizije Kragujevac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati