Ostali sportovi

Direktno.rs

25. 07. 2020. 18:00 28

SPORTISTI, ZAŠTO ĆUTITE? Ovaj narod je i vaš narod

Lekari, studenti, advokati, prosvetni radnici, umetnici... Svi su ustali protiv anomalija u društvu, stanja u državi, sistema, diktature, cena jabuka, cena pasulja, Kriznog štaba, Vučića, Vesića, Dačića, lažnog broja zaraženih i preminulih od koronavirusa...

Za samo 72 sata hiljade lekara tražilo je odgovornost i ostavku Kriznog štaba, ali su i ukazali na, kako kažu, katastrofalnu situaciju u zdravstvu. Nije prošlo mnogo, pismenim putem dobili su podršku i od studenata, umetnika, advokata, prosvetnih radnika, običnih građana... Svih, samo ne sportista!

Da li je moguće da sportisti najbolje žive u ovoj državi? Kako to da naši asovi, proslavljeni u svetu, imaju stav o krivoj palmi koja raste u Madagaskaru, a nemaju o svemu onome što se dešava u njihovoj zemlji. Danima su trajali protesti u Srbiji, na prste jedne ruke mogu se nabrojati oni koji su imali hrabrosti da stanu iz demonstrante i kažu: Dosta je bilo!

Duško Vujošević, Igor Butulija, Danilo Ikodinović, Ognjen Koroman, Veselin Vujović, Ljuba Vidačić, Srđan Plavšić, Mirko Poledica, možda smo zaboravili još nekog, ali malo je to naspram hiljade i hiljade onih koji su karijeru pravili uz pomoć istih ovih ljudi koji su navijali, drhtali i bili s njima u svakoj pobedi i porazu. Kada treba narodu da se da podrška protiv vlasti koja uništava svaku instituciju u Srbiji - muk!

- Svaka reč ima svoje posledice, ali i svako ćutanje, takođe - kaže stara izreka.

Gospodo, sportisti, nikad nije kasno, Srbija je i vaša zemlja, narod je i vaš narod. Isti onaj uz pomoć kojih ste pravili velike karijere i zaradili milione, ali i isti onaj koji se sada bori za spas države, za slobodu, svoje mišljenje, slobodu medija, ponos, dostojanstvo...

Ćutanje je, kažu, znak odobravanja, ako i dalje budete ćutali, shvatićemo da dajete podršku svemu onome što se radi u državi od strane ove vlasti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 28

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati