Ostali sportovi

Direktno.rs

04. 07. 2020. 20:31 9

Atletski as pisao Lončaru: Ministre, pomozite, u Sjenici masovno umiru!

Veliki broj zdravstvenih radnika je zaražen. Interno odeljenje je prepuno i pretvorilo se u kovid odeljenje, a pacijenti iz sata u sat u izuzetno teškom stanju pristižu. U Sjenici je gore nego u Novom Pazaru, danas je umrlo 10 ljudi - napisao je poznati srpski atletičar, bacač kugle, Asmir Kolašinac u direktnom obraćanju ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

Osvajač zlatne medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu i bronzane na otvorenom, napomenuo je Lončaru da je na teritoriji Sjenice i Novog Pazara hitno potrebna pomoć medicinskih stručnjaka u pojačanom broju, jer se, kako kaže, ne nazire kraj ovoj teškoj situaciji.

- Poštovani ministre Lončar, Asmir Kolašinac je, atletičar, reprezentativac naše Srbije. Situacija u Sjenici je dramatično teška, veliki je broj teško obolelih i umrlih. Kapaciteti doma zdravlja Sjenice su pred kolapsom u šta sam se lično uverio - napisao je, između ostalog, Asmir Kolašinac, napomenuvši da je vrlo bitno da se što pre reaguje jer iz opravdanih razloga vlada ogromna panika i strah među ljudima.

Lončar je obećao atletičaru da će sve biti u redu i da će koordinator Opšte bolnice Novi Pazar, dr Mirsad Đerlek preuzeti stvar u svoje ruke.

Kolašinac je potom na Fejsbuk profilu napisao da ga je dr Đerlek obavestio da će doći do transporta pojedinih pacijenata u novopazarsku bolnicu.

- Večeras od 22h svi pacijenti iz Sjenice za koje postoji medicinska indikacija će se transportovati za Opštu bolnicu Novi Pazar - napisao je srpski reprezentativac.

Načelnica internog odeljenja Doma zdravlja u Sjenici dr Mersada Hadžifejzović takođe je pisala Lončaru, napomenuvši da su ona i koleginice zaražene virusom Covid-19 i da nema ko da leči pacijente koji iz minuta u minut pristižu na to odeljenje, koje je u međuvremenu pretvoreno prostor za lečenje osoba obolelih od Covid-19.

- Gospodine ministre, ukoliko ne reagujete brzo i ne pošaljete stručnu lekarsku pomoć, desiće se apokalipsa Sjenice - napominje dr Hadžifejzović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati