Ostali sportovi

Direktno.rs

24. 06. 2020. 15:43 0

Vaterpolo se okrnjen vratio u Beograd! Odustali Partizan I Banjica!

Danas je u Beogradu na bazenu "Milan Gale Muškatirović" počela beogradska kvalifikaciona grupa prvenstva Srbije za igrače rođene 2001. godine i mlađe! Na turniru je trebalo da učestvuju VK NBG Vukovi, VK Taš, VK Crvena Zvezda, VK Dorćol, VK Banjica i VK Partizan. Međutim, pred sam početak turnira kancelarija Vaterpolo klub Partizan je obavestio VSS da njihove dve ekipe Banjica i Partizan neće nastupati, razlog temparatura kod igrača rođenog 2006. godine!

Ovakva odluka je donela buru negodovanja kod mladih igrača sa Banjice i njihovih roditelja, pogotovo jer je pojedinim igračima to bilo poslednje takmičenje za juniorske uzrasne kategorije.

Kako Direktno.rs saznaje odluku je donela direktorka kluba bez konsultacija sa trenerima, jer su se na bazenu pojavili svi igrači (čak i oni koji su trenutno u kampu reprezntacije za 2004. godište u Košutnjaku, koje vodi trener Banjice i nacionlni selektor tog godišta Miloš Korolija). Status quo u VK Partizan, dvojna uprava, nepoštovanje odluke suda dovode do ovakvih odluka čije su jedine žrtve mladi sportisti i vaterpolo sport! Po informacijama koje imamo, rešenje je blizu I ono se ogleda u razgovorima o povratku bivših asova u klub!

Međutim, takmičenje se nastavilo tako što će se na Finalni turnir osam najboljih ekipa iz Srbije iz beogradske grupe plasirati VK Vukovi, VK Crvena Zvezda, VK Taš i VK Dorćol , koji će večeras i sutra odigrati utakmice za plasman, pridružiće im se VK Radnički iz Kragujevca i VK Šabac iz regiona CZJ Srbije, dok se čeka završetak vojvođanskih kvalifikacija, gde su favoriti Vojvodina I Spartak.

U prvoj utakmici programa na bazenu "Milan Gale Muškatirović" sastali su se VK Taš i VK Dorćol, gde je ekipa sa Taša rutinski dobila "dabrove" sa Dorćola rezultatom 18:6!

Sjajan derbi Vukova i Zvezde!

U drugoj utakmici sastali su se i favoriti! Vukovi i Zvezda. Kada se uzme u obzir da je to prva utakmica za ove mlade igrače posle gotovo 100 dana, može se reći da je bilo dobrog tempa i svakako jake takmičarske neizvesnosti. Do prvog poluvremena postojala je samo jedna ekipa, ekipa Crvene zvezde! Puleni trenera Halilovića su u jakom ritmu iskoristili dekoncentraciju novobeogradskih Vukova i uz dobru igru Radovića i Martinovića rutinski poveli sa 3:1 na poluvremenu!

Nastavili su zvezdaši da gaze i sredinom treće deonice delovalo je kao da je kraj za Novobeograđane! Na semaforu je pisalo 6:1! Tajm- aut trenera Vasilevskog! Kako je bilo već 10:45 ujutro, bilo je vreme da se sanjivi Vukovi probude! I krenuo je povratak Vukova. Dobili smo dobru takmičarsku utakmicu! Jovanović se razbranio I sledeći deo utakmice furioznom igrom igrači sa Novog Beograda dobijaju rezultatom 7:1. Na 1:09 do kraja Manojlović daje gol za velikih 8:7 za Vukove.

Činilo se da je utakmica dobijena, međutim poslednji minut pokazuje zašto vaterpolo igra ima svoju draž, zvezdaši se dižu i na 54 sekundi do kraja izjednačuju golom Martinovića, da bi golom Milića na 21 sekund do kraja ponovo poveli sa 8:9. Činilo se da je "čopor" prokockao svoj veliki povratak! Novi tajm-aut je doneo akciju za Bašicu, koji pogađa za 9:9! Pravedan rezultat koji su morali da razreše peterci!

Za Crvenu zvezdu su precizni bili Milić, Gajić, Martinović i Radović, dok je sjajni Jovanović odbranio šut Stojanovića. Za Vukove su bili sigurni sva petorica izvođača Bašica, Džunić, Vitorović, Stefanović i Manojlović.

Crvena zvezda - NBG Vukovi 9:9 (1:0, 2:1, 3:3, 3:5) - posle peteraca 13:14

Bazen: "Milan Gale Muškatirović". Sudije: Klisura i Avramović.

VK Crvena zvezda: Ivanović, Pantović, Sarić, Radmanovac, Ivanović 2, Marković, Stojanović, Tadić, Martinović 3, Milić 2, Mišović, Radović (kapiten) 1, Vujnić, Gajić 1, Cincar, Crnomarković, Todić. Trener Halilović.

VK NBG Vukovi: Slavković, Ilić, Vitorović 1, Žeželj, Drašković, Stefanović, Đorđević, Manojlović (kapiten) 3, Acković 1, Bašica 3, Džunić 1, Jelikić, Jovanović. Trener Vasilevski, pomoćni trener Filipović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati