Ostali sportovi

Direktno.rs

29. 05. 2020. 17:06 0

Prošao predlog večitih, završena vaterpolo sezona!

Vaterpolo savez Srbije odlučio je danas da prekine sezonu, tako da naša zemlja neće dobiti šampiona, obelodanio je predsednik VSS Viktor Jelenić.

Iako su prethodnih dana obe ruke za nastavak sezone dizali Šabac, Novi Beograd, Radnički iz Kragujevca, Vojvodina i Nais, do toga, ipak, nije došlo. Prošao je predlog Crvene zvezde i Partizana, koji nisu bili za to da igrači ponovo uskaču u bazen, pa se Superliga Srbije neće igrati. Pored večitih rivala, protiv nastavka sezone su bili Zemun, Stari grad i Banjica - dakle, sve klubovi iz prestonice.

Kako je rezultat u glasanju bio izjednačen (5:5), odluka je pala posle stava predstavnika ženskih klubova, koji su bili za neigranje.

- Ovim putem vas obaveštavamo da je Vaterpolo savez Srbije doneo odluku, da na osnovu preporuke većine članova Superlige, Takmičarske komisije i Zdravstvene komisije VSS, a posebno vodeći računa o zdravlju svih učesnika takmičenja i zbog još uvek aktuelne epidemiološke situacije prouzrokovane pandemijom korona virusa, prekine takmičenja u prvenstvu Srbije 2019-20 u muškoj i ženskoj konkurenciji, bez utvrđivanja konačnog plasmana - naveo je Jelenić.

A koliko je ova odluka, u najmanju ruku, čudna, svedoči to što je prethodnih dana Vlada Srbije donela odluku da fudbalski mečevi mogu da se igraju pred najviše 1.000 navijača, pa se zbog toga i očekivalo da se igra vaterpolo. Pogotovo što do kraja godine neće biti velikih takmičenja reprezentacija. Međutim, odluka nije išla u korist sporta, a razočarani su predstavnici klubova koji su želeli da se takmičenje nastavi.

Direktor Radničkog iz Kragujevca nije krio razočaranje zbog takve odluke VSS.

- Iako smo očekivali ovakvu odluku, razočarali smo se kada smo za nju saznali. Žao nam je što je tako odlučeno, jer smo želeli da se igra i da omogućimo našim igračima i sportu da napreduju. S obzirom na to da je takmičenje prekinuto bez utvrđivanja konačnog plasmana, nije mi jasno kako će se utvrditi sastav liga za narednu godinu. Nastavićemo da treniramo i verovatno ćemo igrati neke utakmice sa klubovima koji to budu želeli. Mislim da bi to preko leta mogla da bude jako lepa promocija vaterpola - rekao je Vasović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati