Ostali sportovi

Direktno.rs

20. 05. 2020. 10:56 2

Sve je priznao: "Dopingovao sam se od 21. godine!"

Američki biciklista Lens Armstrong (48) još jednom je stao pred kamere kako bi pružio gledaocima na uvid priču o njegovom životu i karijeri koja se sunovratila kada se saznalo da je gotovo sve najvažnije trke vozio dopingovan.

Armstrong je ušao u istoriju sporta kao jedini sportista kome je zbog upotrebe nedozvoljenih sredstava oduzeto sedam najvećih šampionskih titula, onih sa "Tur de Fransa", na kom je slavio sedam puta zaredom.

O svojoj karijeri Lens je pričao u najnovijem dokumentarnom filmu "LANCE", čija se premijera očekuje 24. maja, međutim neki detalji kojih se prisetio već su ugledali "svetlost dana".

Lens je izneo jednu šokantnu tvrdnju - dopingovao se od 21. godine!

- Kada sam postao profesionalac, imao sam tada 21 godinu, počeo sam da se dopingujem kortizonom - priznao je Amerikanac.

Tako je živeo, trenirao i takmičio se četiri godine, a onda je otkrio novi "čudotvorni lek", hormon rasta, pa je prešao na njega.

- Sa hormonom rasta počeo sam da eksperimentišem 1996. godine. Pomislio sam tada: "Ako u mom telu postoji nešto dobro što bi trebalo da raste, neka to i radi. Na duge staze, takođe može biti da hormoni podstiču rast i nečeg lošeg".

Tako je i bilo. Iste godine Armstrong je objavio da boluje od raka testisa. Izlečio se i vratio na stazu, ali se nije dozvao pameti. Glad za pobedama i rezultatima bila je jača od svega - nastavio je da uzima nedozvoljene supstance.

Njegov očuh Teri za takvo Lensovo ponašanje preuzeo je krivicu na sebe.

- Bez mene, Lens ne bi bio šampion kakav je danas. Tretirao sam ga kao životinju - otkriva on.

Inače, prvi od dva polusatna dela filma o životu Lensa Armstronga biće emitovan 24. maja na ESPN-u.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati