Ostali sportovi

I. Velimirović

12. 10. 2019. 10:02 0

"SIMPOSAR SARAJEVO 2019” Spektakl i dobri sportski filmovi

Od 28. novembra do 1. decembra Sarajevo će biti centar sporta ne samo bivše Jugoslavije. Osmo izdanje najvećeg međunarodnog sportskog simpozijuma "SIMPOSAR SARAJEVO 2019” imaće i epitet - “Međunarodni festival sportskog filma”, jer kao i obično, biće sve na jednom mestu sa velikim zvezdama, kao što je publika od Baha godinama i navikla.

Topalbećirević, autor filmova "Naša brazilska priča", "Džajić - stazama šampiona", "Švabo iz Sarajeva", dve godine zaredom je na Zlatiboru dobitnik prestižne nagrade za najbolji sportski dokumentarni film.

 

- Već duži period, za sve ljubitelje sporta, pripremamo novi projekat. Vreme je i da vas upoznamo da će od ove godine u okviru Simposara biti pokrenut i Međunarodni festival sportskog filma. Ekskluzivno kao i sve do sada na Simposaru. U saradnji sa nekoliko festivala širom sveta, a uz podršku sjajnog festivala na Zlatiboru, prikazaćemo pedesetak filmova, dakle tematskih, o sportu, naravno. Uskoro ćete imati raspored svih filmova kao i ostala dešavanja na Simposaru. Priče o Muhamed Aliju, Ronaldu, Mesiju, svetskim prvacima, olimpijskim pobjednicima, priče koje vas neće ostaviti ravnodušnim, gde ćete videti šta sve sport može... Biće to velike sportske i ljudske priče. Na ovaj način dižemo lestvicu više, kada je reč o Simposaru. I nećemo na tome stati - kaže Topalbećirević.

Baho je nedavno je dobio i poziv da učestvuje u Milanu na najvećem svetskom festivalu sportskog filma od 25. do 30. oktobra.

- U životu se uspeh postiže umom, znanjem, iskustvom, pažnjom i sistematičnim radom. Život bez plana, veslanje u prazno, tendencija ka ostavljanja poslova na šansu ne donose uspeh već gubitak. Hvala Bogu meni se rad uvek isplati pa tako i poziv na najprestižniji i najveći svetski festival sportskog filma u Milanu. Nadam se dobrom predstavljanju Bosne i Hercegovine, ako uspem da odem, naravno. A u novembru, u sklopu simpozijuma "Simposar Sarajevo", počinjemo i sa prvim izdanjem sportskog međunarodnog filma "Sarajevo 2019 - dodaje Topalbećirević.

 

Autor ovih redova je prošle godine u Saarajevu bio deo velikog spektakla, gde su Simpozijum uveličali predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza Davor Šuker, Zdravko Mamić, Robert Prosinečki, selektor Hrvatske Zlatko Dalić, predsednik FSBiH Elvedin Begić, ranije u Beogradu Dragan Džajić, Dušan Savić, Zvezdan Terzić, Fudbalski klub Crvena zvezda...

- Kao što ste navikli, budite i sada deo ove velike sportske priče. Biće specijalnih gostiju - zaključio je ugledni sarajevski sarajevski sportski novinar Sabahudin Topalbećirević.

I. Velimirović

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati