Košarka

Direktno.rs

12. 10. 2024. 20:17 0

Zvezda se naljutila i razbila Igokeu!

Košarkaši Crvene zvezde bili su ubedljivi u četvrtom kolu ABA lige. Akutelni šampion je u "Beogradskoj areni" savladao Igokeu sa 91:68 i stigao do drugog trijumfa od starta sezone, dok su gosti iz Laktaša pretrpeli drugi neuspeh.

Zvezda je od početka do kraja susreta bila dominantna i opravdala ulogu apsolutnog favorita posle kiksa u Splitu, a pred "duplo" kolo u Evroligi.

Mnogo angažovanije u odnosu na dosadašnje tri utakmice u ABA ligi aktuelni šampion započeo je meč protiv Igokee. Trener crveno-belih Janis Sferopulos na parket je od starta izveo identičnu petorku kao i na utakmici protiv Baskonije u Evroligi u sastavu Miler-Mekintajer, Kenan, Kalinić, Daum i Blomboj, a ona mu je dala rezultat.

Bili su Beograđani raspoloženi u šutu sa distance, prednjačio je Amerikanac Ajzeea Kenan koji je u prvom poluvremenu ubacio četiri trojke, a Zvezda posle uvodnih pet minuta vodila sa 19:12.

Ipak, u finišu prve četvrtine domaći su imali mali pad, a razigrani Simanić predvodio Igokeu do serije 7:0 kojom su se gosti iz Laktaša vratili u egal - 19:19, da bi Kenanova trojka donela crveno-belima vođstvo na ulasku u drugu deonicu.

Razigrala se Zvezda u drugih deset minuta, posebno nakon ulaska Miloša Teodosića, koji je kao po običaju razigrao sve oko sebe. Poenima su doprinosili Mitrović, Dobrić i Bolomboj, a tim trenera Sferopulosa velikom serijom od 18:0 poveo sa 20 poena prednosti - 41:21.

Gosti su još jednom dobro finiširali, imali seriju i na odmor otišli sa 15 poena minusa - 49:34.

Brzo je Zvezda košem Bolomboja vratila +20 (56:36), a onda ubrzo došla i do novog najvećeg vođstva (61:39) poenima još jednog Amerikanca Dauma.

Od tog trenutka trener domaćih Sferopulos krenuo je i da malo kalkuliše sa minutažom kako bi sačuvao svežinu ekipe pred duplo kolo u Evroligi naredne nedelje, a u igri smo po prvi put videli centra reprezentacije Srbije Plavšića.

Nije Igokeaa mogla da parira razigranom evroligašu ni na jednom kraju parketa, a Zvezdina prednost narasla je na +25 - 75:47 u finišu treće deonice, posle trojke Jaga dos Santosa.

Nije bilo nikakve neizvesnosti u četvrtoj četvrtini. Zvezda je u laganom ritmu povećala prednost na +29 (81:52) posle trojke Jaga, a gosti iz Laktaša samo čekali da se začuje zvuk sirene koji će označiti kraj meča.

CRVENA ZVEZDA - IGOKEA 91:68 (22:19, 27:15, 26:13, 16:21)

Dvorana: Beogradska arena. Gledalaca: 4.832. Sudije: Miloš Koljenšić, Marko Mustapić, Aleksandar Davidov.

CRVENA ZVEZDA: Miler-Mekintajer 3, Kenan 14, Teodosić, Mitrović 7, Lazić 8, Kalinić 8, Dobrić 9, Bolomboj 8, Daum 16, Gedraitis 6, Plavšić 1, Dos Santos 11.

IGOKEA: Anim 11, Radošić 3, Gavrilović 6, Džons 11, Pušica 1, Ilić, Stanković, Milosavljević 4, Simanić 12, Marić 12, Karter 5, Jeremić 3.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati