Košarka

M. Z.

12. 10. 2024. 17:55 1

Partizan silovit u ABA ligi: Preslišao "studente"

Košarkaši Partizana nastavili su seriju pobeda u ABA ligi, pošto su posle četiri kola neporaženi! Crno-beli su bili sigurni i u Podgorici, gde su ubedljivo savladali SC Derbi sa 80:60.

Na taj način su se izabranici Željka Obradovića vratili na pobednički kolosek gledajući sva takmičenja, budući da su u četvrtak bili poraženi od Reala u Madridu, ali su i uhvatili zalet pred duplo kolo u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju, u kom ih čekaju mečevi protiv Bajerna (utorak) i Makabija (četvrtak).

Nakon egala u prvoj deonici u kojoj je SC Derbi pronalazio poene sa poludistance i pod košem, što su videli kao svoju prednost u tom delu duela, Partizan je uzvratio izuzetnom preciznošću van linije za tri poena. Prednjačio je Karlik Džons čije su tri vezane trojke u samo jednom minutu utabale put crno-belima u jednom smeru.

Došla je tu i dvocifrena prednost koju je domaćin do kraja prvog poluvremena u nekoliko navrata sekao, ali nedovoljno da bi ostao na razlici koja garantuje dramu. Karlik Džons je imao svoje popodne pred nešto više od 2.000 ljudi u ''Morači'', a Partizan je odličnim šutem za tri poena (7/12) imao rezultat od 35:46 uoči velikog odmora.

S početkom drugog poluvremena, strateg SC Derbija Petar Mijović zaradio je i drugu tehničku grešku na utakmici, čime je isključen i tada kao da se uneo određeni nemir na parket. Meč se značajno usporio, što Partizanu nikako nije odgovaralo, a SC Derbi je topio dvocifreni zaostatak sasvim solidnom rolom Emira Hadžibegovića. Taj bolji ritam momaka u crvenoj opremi presekao je Sterling Braun na samom startu poslednje deonice sa četiri vezana poena, a onda je Aleksej Pokuševski pripomogao čime gostujući tim otišao na najvećih +14.

Desilo se to uprkos izostanku šuta za tri poena i činjenici da nakon sedam ubačenih trojki u prvom delu meča, Partizan je postigao jednu trojku iz 10 pokušaja tokom nastavka duela. Dosta poena se slilo iz reketa, činilo se da je to zadovoljavalo i Željka Obradovića imajući u vidu protok lopte u pojedinim momentima.

Ono što je takođe upečatljivo jeste doprinos koji su crno-beli imali sa klupe na ovoj utakmici.

SC DERBI - PARTIZAN 60:80 (17:23, 18:23, 15:12, 10:22)

Dvorana: "Morača". Gledalaca: 2.140. Sudije: Saša Pukl, Luka Kardum, Franko Gracin.

SC DERBI: Sudar, Nil 10, Pavlićević, Anđušić, Bogdanović 2, Hadžibegović 13, Vučeljić 2, Grbović 3, Nikolić 8, Drobnjak 8, Bogavac 10, Mirković 4.

PARTIZAN: Dejvis 10, Lundberg 13, K. Džons 19, Nilikina 9, Koprivica 7, Nakić 6, Bošnjaković 2, Marinković 1, Pokuševski 5, Braun 6, Bonga 2, Lakić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Probaj i ti, zabavno je

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati