Košarka

J. Kolar

10. 10. 2024. 22:52 1

Tako blizu, a tako daleko: Partizan izgubio od Reala

Real Madrid je savladao Partizan u okviru drugog kola Evrolige rezultatom 93:86.

Mogla je ovaj rezultat da bude znatno ubedljiviji u korist domaćina, jer je na početku poslednje četvrtine Real napravio seriju od 15:0, posle koje crno-beli nisu uspeli da se vrate.

Pored poraza, crno-beli imaju još razloga za brigu. Naime, u poslednjoj deonici se na bolove požalio kapiten Vanja Marinković, te je napustio igru i više se nije vraćao.

Partizan je odlično počeo meč u Madridu i posle pet vezanih poena Marija Nakića poveli su sa 5:0. Crno-beli su sjajno parirali Kraljevskom klubu na obe strane terena, šut za tri poena baš je služio gostujući tim i u 6. minutu na semaforu je pisalo 15:8. Međutim, ulaskom Fakunda Kampac sve se promenilo. Argentinac nije mnogo gledao ka košu crno-belih, ali je za sedam minuta podelio isto toliko asistencija i bio je najzaslužniji za seriju Reala 13:2 u finišu prve i početkom druge četvrtine za 33:26.

Do odlaska na odmor obe ekipe imale su uspone i padove, rivali nisu uspevali da se "odlepe", a malo je nedostajalo da gosti posle 20 minuta imaju čak i prednost. Ipak, brzopletost crno-belih kaznio je Serž Ibaka košem u poslednjoj sekundi za 50:47 posle prvog poluvremena.

Madriđani su u trećem periodu konstantno bili u prednosti, maksimalno sa plus 8, a nije ih omela ni četvrta lična greška Edija Tavaresa u ranoj fazi te deonice. Partizan je serijom 5:0 u 27. minutu došao na korak do velikog rivala (59:57), a u finišu trećeg perioda svojih pet minuta imao je Marinković. Beograđani su došli i do pola koša minusa (63:62), ali je Real uzvratio novom serijom 5:0… U poslednju deonicu ušlo se sa rezultatom 68:64.

Početak poslednje četvrtine je zapravo uticao na ishod komplete utakmice. Naime, Madriđani su u ovom kvartalu napravili seriju od 15:0. Partizan je u nekoliko navrata uspevao da spusti razliku, ali iskusni igrači Reala uspeli su da odole svakom naletu crno-belih i na kraju rutinski utakmicu privedu kraju.

Ibaka sa 15, Musa i Retan-Mejs sa po 12 poena predvodili su Real, a Kampaco je uz osam poena upisao i 11 asistencija.

U Partizanu 15 poena Karlika Džonsa, ali kasno se probudio, a Sterling Braun je meč završio sa 12 poena.

Partizan će u sledećem kolu igrati protiv Bajerna u Beogradu, dok će Real biti gost Baskoniji.

Real Madrid – Partizan 68:64 (24:24, 26:23, 18:17)

Dvorana: Vizink centar; Sudije: Milan Nedović, Tomaš Travicki, Emin Mogulkoč

Real Madrid: Kampaco, Ljulj, Feliz, Abalde, Gonzales, Hezonja, Musa, Mejs, Dek, Ibaka, Endijae, Tavares

Partizan: Lundberg, Karlik Džons, Nilikina, Nakić, Marinković, Pokuševski, Braun, Bonga, Lakić, Dejvis, Koprivica, Tajrik Džons

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Napadnut krokodil

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati