Košarka

[ Izvor: Mediji ]

08. 10. 2024. 08:10 0

Skandal majstor sa 45 odlazi u penziju (VIDEO)

Hrvatski košarkaš Siniša Štemberger (45), legenda ABA lige, oprostio se od košarke nakon 26 godina profesionalne karijere. Utakmica 2. kola hrvatskog prvenstva između Kvarnera i Alkara bila je oproštajna za košarkaša koji je ostavio dubok trag u ABA ligi.

U igračkoj karijeri Siniša Štemberger osvojio je titulu šampiona i dva Kupa Hrvatske sa Zadrom, igrajući za Široki i Igokeu bio je prvak Bosne i Hercegovine četiri puta, uz tri osvajena Kup BiH, a u ABA ligi je odigrao 243 utakmice i zauzima drugo mesto na večnoj listi po broju ubačenih trojki (403, rekorder je Suad Šehović sa samo tri više).

Ljubitelji košarke pamte ga po burnom temperamentu zbog koga je često upadao u probleme, ali je istovremeno postao simbol upornosti i borbe sa sopstvenim "demonima".

Njegova neobična karijera trajala je do 45. godine, kada je odigrao ključnu ulogu u vraćanju Kvarnera u prvoligašku društvo, iako je trenirao samo tri puta nedeljno. Iza njegove borbenosti na terenu krila se unutrašnja borba sa alkoholizmom, o čemu je otvoreno govorio, priznajući da ga je to iskustvo dovelo do ivice, ali mu je i pomoglo da izraste u snažniju osobu.

- Imao sam borbe sam sa sobom. Bile su bitke, a prelomio sam kada sam došao na samo dno. Kada sam vidio da to utiče na mentalno zdravlje, da sam nakon jednog izlaska tri dana u depresiji. Ne možeš se toga lako rešiti. Najprije moraš da priznaš: "ok, imam problem s alkoholom", sa time da nemam kontrolu sa alkoholom - rekao je svojevremeno.

On je, takođe, 2016. godine napravio incident kada je došao na trening pijan i napao trenera, zbog čega je klub svojevremeno hitno reagovao i otpustio ga.

- Siniša Štemberger se nije pojavio na vreme na treningu. Stigao je nakon sat vremena i ničim izazvan nasrnuo na trenera Mancea čime je šokirao sve prisutne, jer nije bilo apsolutno nikakvih razloga. Nakon što se pribrao Mance je dao izjavu u najbližoj policijskoj stanici. Klub će u potpunosti stati u zaštitu trenera Mancea. Raskinuli smo ugovor sa Štembergerom, a o daljim koracima će odlučivati nadležni organi - rekao je Marko Šimanić, sportski direktor Kvarnera kluba gde je Siniša igrao i 2016. godine.

Ostaće upamćeno i da je kao igrač Splita učestvovao u tuči koja se i danas prepričava. Naime, na meču protiv Cibone ušao je žestok klinč sa Amerikancem Maršalom i došlo je do opšte tuče na terenu:

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bg kontejneri

Zoran Živković [07.10.2024.]




Video dana

Daj da se uozbiljimo

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati